Še dve ali tri zmage do polfinala

Košarkarji edinega primorskega prvoligaša so se po nepričakovano visoki zmagi v pokalnem tekmovanju, kjer branijo naslov, hitro ozrli v regionalno tekmovanje. Krka je preteklost, danes v dvorano Bonifika v 15. krogu lige ABA 2 prihaja Borac iz Čačka.

Žan Mark Šiško (z žogo) je na tekmi s Krko blestel s kar 14 asistencami. Foto: Žiga Mikeli/KK Sixt Primorska
Žan Mark Šiško (z žogo) je na tekmi s Krko blestel s kar 14 asistencami. Foto: Žiga Mikeli/KK Sixt Primorska

KOPER > Kljub 28 točkam razlike na torkovi prvi tekmi četrtfinala slovenskega pokala nihče v taboru Primorske še ne želi govoriti o napredovanju na zaključni turnir. “Imam dovolj izkušenj, da se zavedam, da so te visoke razlike po prvih tekmah izjemno nevarne. Nismo še napredovali,” evforijo ohlaja trener Jurica Golemac. Logično je, da želi ohranjati tekmovalno napetost, a da bi Krka, ki si rešuje kožo v regionalni ligi, Primorsko na povratni tekmi premagala za 29 točk, ne verjame dejansko nihče. Tekmo je poleg najboljšega strelca Lancea Harrisa obeležil še Žan Mark Šiško, ki je poleg osmih točk k uspehu prispeval izjemnih 14 asistenc, eno manj od vseh Krkinih!

Vodilno Primorsko, ki je le še dve, največ tri zmage oddaljena od matematične uvrstitve v polfinale regionalnega tekmovanja, danes ob 18. uri čaka tekma 15. kroga lige ABA 2 z Borcem iz Čačka. Borac je na lestvici osmi z izenačenim razmerjem zmag in porazov (7:7) in je še popolnoma v igri za uvrstitev v končnico tekmovanja. Dvorana v Čačku je dolgo slovela za nepremagljivo trdnjavo, vse do polfinala lanskega regionalnega tekmovanja. V prvem delu sezone je Primorska v Čačku že slavila z 73:65.

Srbska ekipa je slavila na zadnjih dveh tekmah, nazadnje v Domžalah in se v Slovenijo vrača že drugič v tednu dni. Ostali so brez izkušenega Marka Marinovića. Najučinkovitejši posameznik je 22-letni branilec Radovan Đoković s povprečjem po 14,4 točke.


Najbolj brano