Tamara Kozlovič v.d. direktorja koprske občinske uprave

Danes je župan Aleš Bržan podpisal sklep o imenovanju Tamare Kozlovič za vršilko dolžnosti direktorja koprske občinske uprave.

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je danes podpisal sklep, s 
katerim je na mesto vršilke dolžnosti direktorja koprske občinske 
uprave imenoval Tamaro Kozlovič
Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je danes podpisal sklep, s katerim je na mesto vršilke dolžnosti direktorja koprske občinske uprave imenoval Tamaro Kozlovič 

KOPER > Tamara Kozlovič, ki je doslej vodila koprsko turistično organizacijo, bo svojo funkcijo nastopilo 14. januarja in bo delo opravljala do imenovanja novega direktorja.

“Tamara dobro pozna delovanje občinske uprave, je izredno proaktivna, organizirana in operativna. Vem, da bo svoje delo opravljala strokovno, srčno, predvsem pa v interesu naših občanov,” je svojo odločitev obrazložil Aleš Bržan. Izbral jo je zato, ker dobro pozna delovanje koprske občinske uprave. Izkazala se je tudi pri vodenju turističnega odseka koprske občine, saj je v zadnjih letih nanizala številne uspešne projekte in turistične zgodbe. Med drugim je prav ona pobudnica in glavni motor festivala Sladka Istra, ki je lani obeležil deseto obletnico. Z njo naj bi občinska uprava postala čim bolj operativna.

Na tem mestu bo zamenjala Alenko Plahuta, sicer vodjo urada za splošne zadeve, ki jo je župan Bržan 4. januarja pooblastil za opravljanje tekočih poslov. Pred tem je občinsko upravo dolga leta vodila Sabina Mozetič, ki pa jo je novi župan razrešil in premestil na delovno mesto podsekretarke za pravne zadeve. Mozetičeva je veljala za desno roko prejšnjega župana Borisa Popoviča, koprsko občino je zastopala tudi v nadzornem svetu Luke Koper in sodelovala pri najpomembnejših občinskih projektih. Zakon o javnih uslužbencih županu sicer omogoča, da v enem letu od nastopa funkcije razreši direktorja občinske uprave.

Tamara Kozlovič, ki je po izobrazbi magistrica znanosti s področja managementa poslovnih sistemov, bo občinsko upravo vodila začasno, saj so v koprski občini že začeli s pripravo javnega natečaja za izbiro direktorja, ki bo objavljen v kratkem.

Ostali vodje občinskih uradov ostajajo na svojih položajih.


Najbolj brano