Bačićev položaj začasno Azri Rešić

Danes je Janiju Bačiću predčasno prenehala funkcija direktorja Marjetice Koper. Njegov položaj je začasno zasedla Azra Rešić, sicer zaposlena v investicijski službi v tem podjetju. Do zdaj je skrbela za izdajo različnih soglasij.

Jani Bačić Foto: Marjetica Koper
Jani Bačić Foto: Marjetica Koper

KOPER > Z novim prvim možem koprske občine Alešem Bržanom se je Jani Bačić razšel sporazumno, čeprav bi mu mandat v tem občinskem javnem podjetju tako ali tako potekel čez dober mesec dni, natančneje 14. februarja.

Z delovnega mesta ga je soglasno razrešil nadzorni svet. “Sprejel sem, kar so mi ponudili in predlagali. Vračam se na javni zavod za šport Mestne občine Koper, kjer sem imel v mirovanju zaposlitev na delovnem mestu področnega svetovalca,” pravi Bačić. Med drugim je svoji naslednici predal primopredajni zapisnik, program realizacije v podjetju in ključe službenega avtomobila VW passat. Bačić napoveduje, da si bo vzel nekaj prostih dni, nato pa se bo z v.d. direktorjem zavoda za šport Darijem Novincem pogovoril o svojih prihodnjih zadolžitvah.

S koprske občine nismo prejeli pojasnil o razlogih za res ekspresno zamenjavo in to samo v tem javnem podjetju. Slišati je sicer, da je bilo v igri vprašanje (ne)zaupanja, kar bi lahko bilo smiselno, če vemo, da je Bačić dolgoletni politični sopotnik Bržanovega predhodnika Borisa Popoviča, ki mu je stal ob strani tako rekoč do konca. Še posebej na ustanovni seji občinskega sveta, ko sta ga javno zapustila Peter Bolčič in Igor Hrvatin.

Kot je slišati, Azra Rešić velja za nevtralno osebo, ki se nikoli ni politično opredeljevala, in strokovnjakinjo na svojem področju. Ali bo funkcijo vedejevke zasedala do imenovanja novega direktorja ali direktorice, ki ga bodo iskali prek razpisa (menda celo mednarodnega), ali za daljši čas, ni znano.


Najbolj brano