Alibijev za slabe rezultate ne išče

Dekanski drugoligaš Jadran je v minuli tekmovalni jeseni živel precej nevarno. Pomlad bo pričakal na skromnem 14. mestu med 16 ekipami. Resda jih je tudi sreča večkrat pustila na cedilu, toda rezultati so nedvomno pod pričakovanji.

Nedžad Okčić Foto: Leo Caharija
Nedžad Okčić Foto: Leo Caharija

DEKANI > V Dekanih so pred sezono precej prenovili moštvo. Večine nosilcev igre, ki so Jadran pred dvema sezonama popeljali med drugoligaše, v klubu ni več. Ostala jih je le peščica. Pred letošnjo sezono so, ob velikem številu novih igralcev, predstavili tudi novega trenerja Nedžada Okčića. Ta je svoj največji trenerski uspeh dosegel s Koprom, ko je osvojil naslov državnega prvaka. Z Dekani je želel spisati novo uspešno zgodbo, a po jesenskem delu sezone nič ne kaže, da bo tudi res tako.

Trenutna uvrstitev in samo točka prednosti pred zadnjima ekipama zagotovo ni bil cilj z začetka sezone.

“Vsekakor smo pričakovali več, kot smo dosegli. Najlaže je reči, da nismo imeli sreče, da na tekmah nismo dobili točk, ki smo si jih zaslužili. Ampak po toči zvoniti je prepozno. Alibijev ne iščem. Po konkretni analizi se je treba ozreti naprej.”

Nedžad Okčić

trener Jadrana

“Jeseni smo veliko menjali, vsem smo ponudili priložnost za igro.”

Ste z igro bolj zadovoljni kot s samimi rezultati?

“Zagotovo, a res je tudi, da je v vsaki igri ogromno rezerv in možnosti za napredek. Jeseni smo veliko menjali, vsem smo ponudili priložnost za igro. To tudi pove, zakaj je ekipa v igri nihala, pa tudi da smo na ta način iskali enajsterico, ki bi dosegala rezultate. Če čas zavrtimo nazaj, ugotovimo, da je ekipa precej prenovljena. Od lanske sezone so ostali trije nogometaši in nedvomno je za gradnjo moštva potreben čas. Morda tudi potrebujemo nogometaša z več izkušnjami.”

Razmišljate v tej smeri? So Dekani zanimivi za take nogometaše?

“Višje cilje smo imeli vsi, predvsem pa sponzor. A do pravega dogovora s klubom oziroma upravo ni prišlo. Sam na takih sestankih ne sodelujem, saj to ni v moji domeni. Ideja je bila pripeljati igralca z več izkušnjami in tekmami v nogah. Verjetno bi bil potem tudi na igrišču uspešnejši. Uprava je tista, ki tovrstne spremembe omogoča, skupaj pa smo videli, da so spremembe nujne.”

Vam uprava zaupa? V nogometnih kuloarjih so glasne govorice, povezane z vrnitvijo Alena Šćulca, ki več ni trener Krškega. Ali torej Nedžad Okčić ostaja na klopi Jadrana Dekanov?

“Nisem imel nobenega razgovora glede tega. Uprava je ocenila, da je moje delo dobro. Za svoje delo se ne bojim. Nihče mi ne more vzeti tega, kar znam in česar sem sposoben. Že pred sezono sem imel nekaj ponudb, a so prosili, da ostanem v Dekanih. Torej sem tu. Sicer pa mene zanima igra, zanimajo me nogometaši, ki jih treniram in tisto, kar kažejo na igrišču.”


Najbolj brano