Matoz si obeta volilni preobrat

Odvetnik Franci Matoz pravi, da je v petek prejel sklep koprskega občinskega sveta o zavrnitvi Popovičeve pritožbe na izid volitev in potrditev županskega mandata Alešu Bržanu. Napoveduje, da bo v četrtek vložil pritožbo na upravno sodišče, kjer bodo po njegovem prepričanju poskrbeli za volilni preobrat.

Odvetnik Franci Matoz (levo) je prepričan, da bo upravno sodišče 
poskrbelo za volilni preobrat v interesu Borisa Popoviča. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Odvetnik Franci Matoz (levo) je prepričan, da bo upravno sodišče poskrbelo za volilni preobrat v interesu Borisa Popoviča. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Koprski odvetnik Franci Matoz, ki zastopa interese poraženca nedavnih volitev Borisa Popoviča, zanika, da bi imel kakšnega asa v rokavu. Meni namreč, da zadoščajo argumenti, na katere se je skliceval že v prvotni pritožbi občinski volilni komisiji.

“Na upravno sodišče se podajam z enakim dokaznim gradivom. Prepričan sem, da obstaja velika verjetnost, da bom v pritožbi uspel,” ocenjuje Matoz. Še vedno trdi, da je občinska volilna komisija naredila napako, ko ni upoštevala njegovih navedb, in je posledično napačno odločila in zavrnila ugovor.

Matoz vztraja, da je bila že pri preverjanju volilnih glasovnic na dveh voliščih ugotovljena napaka, ki bi lahko spremenila izid volitev, zato po njegovem obstaja velika verjetnost, da je do nepravilnosti prišlo tudi pri štetju glasov na drugih voliščih, kar bi pa lahko bistveno vplivalo na izid volitev. Ocenjuje, da bi lahko zgolj štetje vseh glasovnic enkrat za vselej razblinilo dvome.

“Obe vpleteni strani si želita, da bi se zadeve končno razčistilo in sklenilo postopek, zato upam, da bo sodišče pohitelo z odločitvijo. Prepričan sem, da bo razveljavilo sklep občinskega sveta in občinske volilne komisije in bo vrnilo zadevo v odločanje OVK z navodilom, kaj storiti,” se nadeja Matoz. Upravno sodišče mora o pritožbi odločiti v 30 dneh od dneva prejema pritožbe.


Najbolj brano