Dva tedna v ritmu lige NBA

Košarkarji Sixta Primorske so v tej sezoni po vložku in kakovosti ekipe favoriti za najvišja mesta v vseh treh tekmovanjih. Januarski tedenski ritem bo precej podoben tistemu v ligi NBA, pa tudi ritmu Olimpije, ki igra celo na štirih frontah.

Pred košarkarji Primorske (v modrih dresih) bo ta teden veliko ovir. Foto: Žiga Mikeli/KK Sixt Primorska
Pred košarkarji Primorske (v modrih dresih) bo ta teden veliko ovir. Foto: Žiga Mikeli/KK Sixt Primorska

KOPER > Prej ali slej se zgodi slab dan in ta se je manj kot 48 ur po pomembni zmagi v drugem razredu regionalnega košarkarskega tekmovanja v Skopju zgodil košarkarjem Primorske v Laškem. Poraz v državnem prvenstvu je bil po nizu zmag boleč, tudi zaradi končne visoke razlike, prišel pa je v času, ko se je tekmovalni spored (ne le za primorsko ekipo) močno zgostil. Takšni porazi za sabo potegnejo tudi dodatna ugibanja, če ne gre nemara za znak kriznega obdobja, ki se tudi prej ali slej pojavi med sezono. V tem primeru bi bila kriza v nepravem trenutku zgoščenega ritma tekem, če pa gre zgolj za črn dan, utegne biti poraz celo dobrodošla streznitev. Kaj je dejansko pomenil sobotni poraz, bomo hitro videli.

Šest tekem v dveh tednih

Ta teden prinaša kar tri zaporedne tekme v dvorani Bonifika, zato so teden v koprskem klubu poimenovali januarski trojček KK Sixt Primorske. Rumeno-modri tigri bodo v igri v vseh tekmovanjih - danes v četrtfinalu pokalnega tekmovanja s Krko (žreb jih zagotovo ni ravno pobožal), v četrtek v regionalni ligi z Borcem, v soboto pa se obeta derbi prve SKL z ljubljansko Olimpijo. Vse tri tekme se bodo začele ob 18. uri. Enak ritem tekem, torej tri v enem tednu, čaka koprsko ekipo tudi prihodnji teden.

9

tekem v dvajsetih dneh bodo odigrali člani Primorske

Najzahtevnejši tekmovalni ritem ima med slovenskimi klubi Olimpija, ki v državnem prvenstvu igra z drugo ekipo, a se ji to v Fibini ligi prvakov in regionalni ligi pri rezultatih ne pozna. Tudi v ostalih klubih, ki igrajo v raznih tekmovanjih, je slišati pritožbe nad ostrim ritmom, ki terja davek tudi s poškodbami. Koprska ekipa ima odslej na voljo 14 igralcev, saj so se nekoliko presenetljivo odločili še za dodatnega Američana v ekipi. 30-letni organizator igre Corin Henry je glede na športno pot in število klubov svetovni popotnik. Tudi regionalna konkurenca ne počiva - drugouvrščeni v ligi ABA 2, MZT Skopje, je po porazu s Primorsko v svoje vrst pripeljal makedonskega reprezentanta, 215 centimetrov visokega Predraga Samardžijskega. Številčni kader bo tigrom v zahtevnem ritmu zagotovo prišel prav. Nosilcev igre je sedem - Žan Mark Šiško, Lance Harris, Alen Hodžić, Luka Vončina, Marko Jagodić-Kuridža, Ivan Marinković in Marjan Čakarun.

S Krko prvi polčas

Primorska, ki ima sicer za sabo izjemen niz 23 zmag in zgolj treh porazov v 26 tekmah, bo danes v četrtfinalu pokala gostila Krko, ki jo je v državnem prvenstvu v gosteh že premagala s 100:90. Povratna tekma bo prihodnji teden. “Danes začenjamo boje za drugo lovoriko sezone. S fanti se na tekmo pripravljamo z veliko vnemo. Oboji se med seboj dobro poznamo, tako da neznank ni. V obrambi bomo morali zaigrati močno, ob tem dobro teči in nadzirati skok,” pred tekmo s Krko pravi trener Jurica Golemac.


Najbolj brano