Boter svojim sosedom

Nogometaš slovenske članske reprezentance Domen Črnigoj je pred dnevi potrdil tudi pripadnost domačemu kraju. Odločil se je, da bo pomagal mladinskemu pogonu FC Bronx Škofije.

Domen Čnigoj (v sredini) s trenerji mlajših selekcij FC Bronx Škofije: (z leve) Draženko Vujić, Goran 
Stanič,  Marko Hrvatin in Tadej Blaževič. Foto: FC Bronx
Domen Čnigoj (v sredini) s trenerji mlajših selekcij FC Bronx Škofije: (z leve) Draženko Vujić, Goran Stanič, Marko Hrvatin in Tadej Blaževič. Foto: FC Bronx

ŠKOFIJE > Predpraznični malonogometni festival, ki ga je obiskalo skoraj 1000 nogometašic in nogometašev ter ogromno obiskovalcev. Največ gledalcev so pritegnile tekme mlajših selekcij rumeno-modrih, med festivalom pa so odigrali tudi prvenstvene tekme v mladinskih kategorijah, kjer so domači talenti prav tako navdušili prisotne. Med njimi tudi člana slovenske izbrane vrste Domna Črnigoja, ki je v družbi očeta, bratov in prijateljev dolge ure presedel v dvorani ter bil vedno na voljo organizatorjem festivala pri podeljevanju nagrad.

Navdušen nad predstavami mladih igralcev, rezultati mlajših selekcij (ekipa Bronxa U-15 je državni prvak, kar štiri selekcije pa so trenutno v boju nove naslove) in z delom v klubu, se je Škofjot, ki si kruh služi v švicarskem FC Lugano, spontano odločil, da tudi sam prispeva k razvoju športa v domačem kraju. Domen je velikodušno ponudil pomoč in tako je hitro prišlo do uradnega dogovora, da prevzame botrstvo nad vsemi mlajšimi selekcijami kluba.

“FC Bronx je pravi dokaz, da je sinergija med velikim in malim nogometom možna in celo dobrodošla. Začutil sem potrebo, da kot uspešen igralec pomagam sokrajanom. Želim si, da bo moja podpora prispevala, da bo v klubu še več zadovoljnih otrok in mladostnikov, in da FC Bronx skupaj popeljemo do še večjih uspehov,” je povedal Domen Črnigoj.

“Najprej bomo nabavili trenirke in ostalo enotno športno opremo za naših šest mlajših selekcij. Poleg tega bo Domen deloval kot ambasador kluba doma in v tujini ter ozaveščal javnost o koristnosti ukvarjanja mladih igralcev s futsalom, s čemer bo pripomogel k dvigu popularnosti panoge in tudi našega FC Bronx,” je zadovoljen dodal predsednik kluba Željko Stanič.


Najbolj brano