Bačić ne bo več direktor Marjetice

Direktorja Marjetice Koper Janija Bačića naj bi na današnji seji nadzornega sveta zamenjali.

Direktorja Marjetice Koper Janija Bačića naj bi na današnji seji 
nadzornega sveta zamenjali.   Foto: Tomaž Primožič/FPA
Direktorja Marjetice Koper Janija Bačića naj bi na današnji seji nadzornega sveta zamenjali.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Kadrovska zamenjava na vrhu koprskega komunalnega podjetja še ni uradno potrjena, a nam je nekaj različnih virov potrdilo, da se bo na današnji seji nadzornega sveta tega javnega podjetja ob 12.30 zgodilo prav to. Jani Bačić, ki je že več kot desetletje v vodstvu Popovičeve stranke Koper je naš, je bil za direktorja Marjetice imenovan pred enajstimi meseci kot začasna rešitev. Zamenjal je dotedanjega direktorja Gašparja Gašparja Mišića, ki ga je tedanji župan Boris Popovič odstavil, razpisa za novega direktorja pa v Marjetici niso objavili.

Bačiću bi se mandat sicer iztekel 14. februarja, a se je ob nedavnem srečanju z županom Alešem Bržanom očitno dogovoril o predčasnem odhodu. Po naših informacijah naj bi bil odhod sporazumen. Začasno vodenje podjetja naj bi prevzel nekdo iz kolektiva, kmalu pa bo objavljen tudi razpis za novega direktorja.

Predsednik nadzornega sveta je sicer Dejan Škerlič, ki je eden najtesnejših Popovičevih svetovalcev in zaupnikov, člani pa so še Goran Malenič, Marko Štrkalj in Simon De Faveri. Tudi Malenič in Štrkalj sta dolgoletna člana stranke Koper je naš.


Najbolj brano