Nov začetek z novim trenerjem

Nogometaši Gorice so včeraj odprli novo (trenersko) poglavje. Nermin Bašić je s sodelavci ob Kornu vodil prvi trening, s katerim so začeli priprave na spomladanski del sezone.

Nogometaši Gorice so včeraj opravili prvi trening na igrišču ob 
Kornu. Foto: Leo Caharija
Nogometaši Gorice so včeraj opravili prvi trening na igrišču ob Kornu. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Po pozdravnem nagovoru v športnem parku se je ekipa popoldne preselila na pomožno igrišče ob Kornu. Včeraj so Novo Gorico sicer prekrivali oblaki, v klubu pa se nadejajo, da se bo nebo razjasnilo. Če ne prej, pa 23. februarja, ko bo ekipa začela spomladanski del sezone v Celju. Dotlej Novogoričane čaka poldrugi mesec priprav in predvidoma šest prijateljskih tekem, na katerih bo novi trener Nermin Bašić dobil vpogled, koliko zmorejo posamezniki in kaj moštvo. Kakšno podobo na igrišču si želi, je nakazal že včeraj. Vodilo je napadalni nogomet.

“V prvi vrsti želimo prikazati privlačne, a hkrati tudi srčne in bojevite predstave. Ekipa ima potencial, ki ga mora skozi delo razvijati. Posledično se lahko kakšen igralec uveljavi na nogometnem tržišču, kar je eden od klubskih ciljev. Še vedno pa so dovoljene evropske sanje oziroma premik po lestvici navzgor,” je povedal Bašić, ki včeraj ni mogel računati na Roka Grudino in Andreja Kotnika. Oba naj bi bila zaradi poškodb, kot kaže, odsotna še lep čas oziroma dobršen del spomladanskih priprav. Zato pa sta s soigralci včeraj vadila jesenska rekonvalescenta Alen Jogan in Leon Marinič.

Ob novincu Demirelu Velagiću so v klubu podpisali profesionalno pogodbo z Žanom Lebanom, donedavnim mladincem Gorice, ki je članski nogomet jeseni okusil v dresu mirenskega tretjeligaša. “V prvem tednu bom dobil prvi vpogled, kakšne so možnosti ekipe in morda tudi, kje bi se veljalo okrepiti,” je povedal Bašić. Pod drobnogledom pa bodo spomladi tudi igralci. Nekateri, kot je jesenski kapetan Jaka Kolenc, bodo po daljšem času zaigrali pod novo trenersko taktirko.

“Spremembo na klopi praviloma sprožijo slabi rezultati, s katerimi se na igrišču soočamo nogometaši. Trenerske menjave pa so sestavni del nogometa. Miran Srebrnič nam je zaželel najboljše, tako kot tudi igralci njemu. Za nas je pomembno, da smo se spočili in za nekaj časa odmislili nogomet. Prvi stik z novim trenerjem je bil sicer pozitiven. Kot je nakazal, bodo treningi bolj ali manj temeljili na žogi,” je povedal Kolenc, ki se bo s soigralci na prvi prijateljski tekmi 19. januarja v Rovinju pomeril z Osijekom. Teden dni kasneje bo v Novi Gorici gostoval Dob.


Najbolj brano