Kaj si bo še zaželel Kostić

V Srbiji so najpomembnejši prazniki še pred vrati, saj jih praznujejo z dvotedenskim zamikom. A tamkajšnji poslovnež Miodrag Kostić je kljub temu lahko že konec decembra nazdravljal svojim uspešnim poslovnim potezam. Njegovo podjetje je postalo večinski lastnik Aerodroma Portorož.

Sredi leta 2017 je njegovo podjetje lastniško vstopilo v družbo, ki upravlja portoroško letališče, in že tedaj je Kostić napovedoval, da si želijo večji kos Aerodroma. V manj kot poldrugem letu se mu je želja uresničila. Na pol poti med njegovima velikima hoteloma - Kempinskim v Portorožu in istoimenskim turističnim kompleksom na drugi strani Piranskega zaliva, v Savudriji - je zdaj “njegov” Aerodrom. Po prevlade v tej družbi mu je pomagala Luka, ki mu je prodala 15-odstotni delež. Res je, da je bila za podjetje v državi lasti naložba v Aerodrom nestrateška, toda vseeno preseneča, da je Luka delež, ki omogoča prevzem upravljalskega nadzora nad družbo, prodala prav Kostiću.

Kostić je spreten poslovnež, ki mu ne manjka ne denarja ne pravih poznanstev. Ubira tudi zavite poti, ki ga pogosto pripeljejo do zastavljenega cilja.

Zdi se, da se srbskemu poslovnežu želje uresničujejo druga za drugo. Kot da bi imel svojo dobro vilo, ki dela brez predaha. Morda je zaspala le, ko so lastniki prodajali Marino in na koncu izbrali druge kupce. Toda posel ni še povsem pod streho.

A pustimo pravljice. Kostić je nedvomno spreten poslovnež, ki mu ne manjka ne denarja ne pravih poznanstev. Ubira tudi zavite poti, ki pa ga pogosto pripeljejo do cilja. Učinkovitost, s katero načrte s papirja spravlja v resničnost, in razpoložljive količine denarja mu nekateri zavidajo, druge pa vse to plaši. Zlasti njegovi načrti v Portorožu. Nedvomno drži, da lahko v kozji rog užene marsikoga. Ali vsaj poskuša.

Kostića mikajo Istrabenzovi hoteli v Portorožu, a njegovo podjetje je v tekmi za odkup še zadnjega paketa Istrabenzovih terjatev premagala DUTB. Ki bo tako odločala, komu prodati hotele. Kostić se ni predal. Z nakupom desetine Hotelov Bernardin je prekrižal načrte Savi, ki si je to družbo po prevzemu želela pripojiti. Če naj bi vse državne turistične družbe spravili pod eno upravljalsko taktirko, kot določa turistična strategija in kot načrtuje minister Počivalšek, ima Kostić dobro pogajalsko izhodišče.

Zdaj vsi ugibajo, kaj si bo zaželel naslednjič.


Preberite še


Najbolj brano