“Ločitve so dejstvo!”

Terapevtka, specializirana za partnersko in družinsko terapijo, v svoji četrti knjigi Ljubezen po ljubezni razkriva vse o ločitvah.

 Veronika Podgoršek: 
Ljubezen po ljubezni,   
$@ Mladinska knjiga, 
280 strani, 
ena 24,99 evra
Veronika Podgoršek: Ljubezen po ljubezni, $@ Mladinska knjiga, 280 strani, ena 24,99 evra  

Avtorica knjige Ljubezen po ljubezni, v kateri na celosten, praktičen in poljuden način predstavi vse v zvezi s partnerskimi razhajanji, meni, da je ločitev stvarnost današnjega časa. Trdi, da s tem, ko jo tabuiziramo, ljudem, ki v svojem partnerskem odnosu trpijo, nalagamo še težje breme.

Tudi svojo četrto knjigo je terapevtka dr. Veronika Podgoršek, specializirana za partnersko in družinsko terapijo, zasnovala na izkušnjah, zato bo knjiga v pomoč poročenim in zunajzakonskim partnerjem, saj priročnik obravnava vse vidike partnerskega razhajanja, od odločitve za razhod pa do novega čustvenega povezovanja, ko je razveza že mimo.

Ko se človek znajde v čustvenem breznu zaradi ločitve, potrebuje oporo in razumevanje, predvsem pa praktične nasvete, kam se lahko obrne, kako lahko kaj uredi in kako si lahko olajša življenje, pojasnjuje avtorica. Zato njen priročnik ni sestavljen le iz vsebinskih izkušenj posameznih parov ali posameznikov, ki so se znašli v vrtincu ločitve, in nasvetov terapevtke, ampak so podkrepljeni tudi z nasveti in pravnimi ter zakonskimi podlagami. Knjiga o ločitvi je tako nastajala ob pomoči strokovnjakov, ki so s svojim znanjem pripomogli k izčrpnosti, nepristranskosti in ažurnosti informacij o družinskem pravu, socialnem varstvu, varnosti in zaščiti ter dedovanju. Poleg družinske odvetnice Nuše Maček so sodelovali še socialna delavka Dina Dobovičnik, višja policijska inšpektorja Alojz Sladič in Anton Toni Klančnik - slednji je tudi vodja oddelka za mladoletniško kriminaliteto, ter direktor Inštituta za civilno in gospodarsko pravo mag. Boštjan J. Turk.

Veronika Podgoršek med drugim ugotavlja, da so ločitve dejstvo in stare ravno toliko kot človeštvo. Ob tem svetuje, da se zaradi razhoda nima smisla obtoževati in se raje iz tega naučimo česa koristnega. Razhod ne pomeni, da je z drugim ali nami kaj narobe, ampak pomeni samo, da skupaj ne delujemo optimalno. Zato nismo tisto, kar bi lahko bili sami ali v zvezi z nekom. Ob vsem tem se terapevtka dotika tudi področja otrok in njihovega doživljanja ločitve.


Najbolj brano