Kostiću večinski delež portoroškega letališča

Aerodrom Portorož ima novega večinskega lastnika. To je Hotel Palace, podjetje srbskega poslovneža Miodraga Kostića.



Družba v lasti srbskega poslovneža Miodraga Kostića je od Luke 
Koper decembra lani kupila 15-odstotni delež in zdaj obvladuje 
53,5 odstotka Aerodroma Portorož. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Družba v lasti srbskega poslovneža Miodraga Kostića je od Luke Koper decembra lani kupila 15-odstotni delež in zdaj obvladuje 53,5 odstotka Aerodroma Portorož. Foto: Zdravko Primožič/FPA

PORTOROŽ > Hoteli Palace, družba, ki ima v lasti portoroški hotel Kempinski Palace, je še povečala delež v družbi Aerodrom Portorož in postala njena večinska lastnica. Od Luke Koper je decembra lani kupila 15-odstotni delež in zdaj obvladuje 53,5 odstotka te družbe.

“Zadovoljni smo, da je Aerodrom Portorož dobil večinskega lastnika, ki ve, kaj hoče in ki je očitno znal tudi prepoznati njegov potencial,” je spremembo lastništva komentiral direktor Aerodroma Portorož Robert Krajnc, ki družbo vodi že zadnjih enajst let.

Družba v lasti srbskega poslovneža Miodraga Kostića je v lastništvo portoroškega letališča vstopila sredi leta 2017, ko je od Fraporta oziroma od Aerodroma Ljubljana kupila nekaj več kot 30-odstotni delež. Kasneje je od Istrabenza kupila še dodatnih sedem odstotkov. Že tedaj je Kostić napovedal, da njegova skupina namerava še okrepiti lastništvo v Aerodromu Portorož.

Napoved mu je uspelo uresničiti kar hitro. Ko je svoj delež lansko jesen sklenila prodati še Luka Koper, ji kupca ni bilo treba iskati dolgo. Njen 15-odstotni delež je tako pristal v rokah Kostićevega podjetja.

Druga največja lastnica portoroškega letališča je piranska občina, ki obvladuje 36,2 odstotka, nekaj več kot desetinski delež pa je v rokah družbe CPK.


Najbolj brano