Nove pogodbe za službe v Ljubljani

Banka Intesa Sanpaolo je za 80 zaposlenih, ki naj bi spomladi začeli delati v Ljubljani, pripravila nove pogodbe o zaposlitvi. “Nove pogodbe o zaposlitvi so v postopku podpisovanja,” pravi Nada Zavrtanik, predsednica sindikata v koprski banki. Po naših informacijah so jih nekateri že podpisali, a hkrati vseeno iščejo nove službe kje bliže.

Približno 80 uslužbencev banke Intesa Sanpaolo, ki zdaj delajo v 
centralni stavbi v Kopru, bo  aprila začelo delati na novi lokaciji 
banke v Ljubljani. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Približno 80 uslužbencev banke Intesa Sanpaolo, ki zdaj delajo v centralni stavbi v Kopru, bo aprila začelo delati na novi lokaciji banke v Ljubljani. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Banka Intesa Sanpaolo nadaljuje s pripravami na odprtje poslovnega središča v Ljubljani. To naj bi po napovedih zaživelo čez tri mesece.

Približno 80 zaposlenih, ki naj bi z aprilom začelo delati v Ljubljani, je nedavno dobilo v podpis nove pogodbe o zaposlitvi. Te so zdaj v postopku podpisovanja.

“Vsak posameznik se je sam odločil, ali bo novo pogodbo podpisal ali ne,” je povedala Nada Zavrtanik, predsednica sindikata v koprski Intesi Sanpaolo.

Po neuradnih informacijah naj bi jih nekateri že podpisali, a vseeno marsikdo še upa na drugo karierno priložnost kje bliže. Pogodbe, ki so jih podpisali, naj bi se začele uporabljati s selitvijo delovnih mest v Ljubljano.

Banke: vse sodelavce obravnavamo korektno

Tudi v banki niso povedali, koliko zaposlenih je že sprejelo in podpisalo nove pogodbe in kaj bo s tistimi, ki se za to ne bodo odločili. “Ker gre za informacije, ki nimajo javnega značaja, in posebej - zaradi varovanja zasebnosti - izpostavljamo, da podrobnosti v zvezi pogodbami o zaposlitvi ne moremo deliti z javnostjo. Zagotavljamo pa, da so vsi sodelavci obravnavani individualno, korektno in z vso pozornostjo,” pravijo v banki in dodajajo, da želijo najti rešitve v skladu z razpoložljivimi možnostmi in veljavno zakonodajo.

Sindikat budno spremlja

Seveda je mnoge zaposlene, ki jim je banka ponudila nove pogodbe z delovnim mestom v Ljubljani, begalo veliko vprašanj. Nanje je pravnica Sindikata bančništva Slovenije pisno odgovarjala in jim svetovala glede na zakon o delovnih razmerjih, kolektivno pogodbo dejavnosti bančništva in kolektivno pogodbo koprske banke. “Delodajalec zagotavlja, da zakona o delovnem razmerju in kolektivne pogodbe ne bo kršil, kar sindikat budno spremlja. Vsekakor se zaveda pomembnosti dobrih delavcev, zato bodo skušali v okviru možnosti le-te zadržati v kolektivu,” pravi Zavrtanikova.

Tudi vprašanje prevoza na novo delovno mesto v Ljubljano ostaja še brez dokončnega odgovora. Čeprav je slišati, da se v ospredje kot rešitev vedno bolj prebija tudi prevoz z osebnimi avtomobili, kaže, da v banki zamisli o organiziranem prevozu - z avtobusom ali vlakom - še niso pospravili v predal. “Domneva, da vodstvo ne bo organiziralo prevoza na novo lokacijo v Ljubljani, ne drži. Cilj banke je, da vzpostavimo take načine prevoza na delo, ki bodo časovno predvidljivi, učinkoviti in zaposlenim najprijaznejši,” so še povedali v banki.


Najbolj brano