Sprehajališče je za praznike bilo v blatu

Ravno za božič in dan samostojnosti, ko je sonce ljudi vabilo na prosto, je bila sprehajalna pot ob Kornu v blatu. V nedeljo so jo razrili kolesarji na tekmi, organizatorji pa obljubljajo, da jo bodo spravili v red.

Organizatorji tekme obljubljajo, da bodo pot spravili v red.  Foto: Ambrož Sardoč
Organizatorji tekme obljubljajo, da bodo pot spravili v red.  Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > Na južnem robu Nove Gorice je konec tedna bila dirka v ciklokrosu, med katero so kolesarji vozili tudi po delu priljubljene sprehajalne steze vzdolž Korna in po zelenicah ob osnovni šoli Kozara. Gre za javne površine, za katere so organizatorji tekmovanja dobili dovoljenje za uporabo. V njihovem imenu je Miha Ukmar povedal, da so hkrati zbrali dovoljenja tudi za vse uporabljene zasebne površine.

Ker so tla bila in so še razmočena, so jih kolesarji razrili. Najbolj izrazite brazde v blatu so bile še včeraj na delu steze ob Kornu med dvema brvema za pešce, ki ga prečkata. To je zelo vznejevoljilo nekatere stanovalce bližnjih blokov in del priljubljenega sprehajališča meščanov je bil neuporaben tudi za praznična torek in sredo, ko je sonce številne vabilo na sprehod.

V podjetju Mestne storitve, ki te površine upravlja, so potrdili, da so bili organizatorji tekme do šeste ure naslednjega dne dolžni pospraviti za seboj in so to tudi naredili. Ker so na uporabljenih površinah nastale poškodbe, so v ustreznem času dolžni tudi vzpostaviti prejšnje stanje. V podjetju so organizatorja že pozvali, naj tako ravna, in kot je izpostavil Ukmar, si je razmere ogledal, čim je lahko, in je že naročil “popravila” pri Komunali Nova Gorica. Žal so zdaj ravno prazniki in je še težje vse takoj urediti, je dodal.

Sicer pa razrite steze ali travniki po prireditvah niso nobena posebnost, čeprav koga vznemirijo. Tudi šotor za praznične dogodke na travniku pred mestno hišo bo pustil posledice, pri Mladinskem centru, ki je prireditelj, so to predvideli. Brazde bodo poravnali čim prej, travo pa sadili, ko bo za to pravi čas, so pojasnili.


Najbolj brano