Zgodbe rok in krajev

Enajst rokodelcev iz postojnske, pivške in ilirskobistriške občine v Notranjskem muzeju do 11. januarja razstavlja izdelke, ki združujejo kulturno dediščino in sodobno ustvarjalnost.

 Foto: klub Destilator
Foto: klub Destilator

POSTOJNA, PIVKA, ILIRSKA BISTRICA > Regijski rokodelci in oblikovalci, ki so našli navdih v lokalnih zgodbah, so svojo ustvarjalnost, znanje in domišljijo postavili na ogled na prodajni razstavi rokodelskih izdelkov, ki bo v Notranjskem muzeju Postojna odprta do 11. januarja.

Razstava je prikaz celoletnega projekta Lokalne akcijske skupine med Snežnikom in Nanosom, ki je v ospredje postavil rokodelstvo.

Skupina enajstih lokalnih ustvarjalcev iz občin Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica je pod vodstvom različnih strokovnih mentorjev razvila nove izdelke, ki predstavljajo sodobne veščine, kulturno dediščino in zgodovinske, mitološke ter naravne lastnosti krajev, kjer so izdelki nastali. Avtorji pa so se na srečanjih med seboj tudi družili, si pomagali, sodelovali ter se učili drug od drugega.

V Krpanovem domu v Pivki in v Turistično-informacijskem centru Ilirska Bistrica sta na ogled spremljajoči fotografski razstavi, ki prikazujeta nastajanje izdelkov.


Najbolj brano