Učenec premagal učitelja

Rokometaši Kopra so v 15. krogu prve DRL na domačem igrišču ugnali Gorenje. Rumeno-modri so prikazali eno najboljših predstav v sezoni, ki so jo kronali z zmago s 25:24. Z otroškim rajanjem in veseljem po zadnjem sodnikovem žvižgu so pokazali, koliko jim pomeni ta zmaga.

Rokometaši Kopra so se po koncu tekme prešerno veselili 
pomembne zmage. Foto: TomaĹľ PrimoĹľiÄŤ/FPA
Rokometaši Kopra so se po koncu tekme prešerno veselili pomembne zmage. Foto: TomaĹľ PrimoĹľiÄŤ/FPA

KOPER > Rumeno-modri ostajajo v mrtvem teku za preboj med prvih šest ekip slovenskega državnega prvenstva. Tokratni obračun proti trenerskemu paru Zoran Jovičić-Vanja Kralj, ki je v preteklosti uspešno vodil prav koprsko ekipo, so Primorci začeli v krču. Zgodba se sicer ponavlja že vso sezono. Tokrat je bila težava v napadu, saj so Koprčani svoj prvi zadetek dosegli šele v peti minuti, ko je bil natančen Nino Grzentič. Na drugi strani je mrežo polnil prvi strelec lige Matic Verdinek, ki je od uvodnih sedmih zadetkov Gorenja prispeval kar pet. Po slabe četrt ure igre so velenjske ose vodile s 7:5. A čeprav se je zdelo, da gostje nadzorujejo dogajanje v dvorani Bonifika, je od sredine prvega polčasa igralo samo domače moštvo. Tehtnico so na krilih dobre obrambe, uspešnih posredovanj Mirze Haseljića in hitrih zadetkov prevesili v svoj prid. V pičlih petih minutah so rumeno-modri poskrbeli za delni izid 6:0 (med drugim je zadetek dosegel tudi vratar Haseljić) in gostom pobegnili na 16:10. Pomagali nista niti dve minuti odmora trenerja gostov Jovičića, čigar fantje so ob odmoru zaostajali za pet golov (17:12).

Kar so rumeno-modri gradili v zaključku prvega dela, so v nadaljevanju hitro porušili. Jasno je bilo, da se Velenjčani ne bodo predali. Domačini so ponovno podlegli črnim minutam, saj so od začetka drugega dela do 43. minute zabili en sam zadetek. Gostje so pridno zadevali in po golu Aleksa Kavčiča izenačili na 18. Takrat so se rokometaši Kopra ponovno prebudili. V napadu jim je spet steklo, strnili so obrambne vrste, kljub temu pa se gostje niso predali. Pet minut pred koncem tekme je bilo jasno, da sledi nova infarktna končnica. Morda ključni zadetek, ki je derbi 15. kroga prevesil na stran Kopra, je v 58. minuti v zaključku napada, ko sta sodnika že dvignila roki, dosegel Grega Krečič. Resda je Verdinek z lepim golom minuto pred koncem poskrbel za nekaj upanja Gorenja, a je gostom časa za preobrat enostavno zmanjkalo. Koper je tako dosegel pomembno zmago, ki ga po porazih neposrednih tekmecev Loke in Trima uvršča na peto mesto. “Zmage smo zelo veseli. Bili smo bolj srčni od Velenjčanov, ključ do uspeha je bila obramba. Vsak je dal vse od sebe, pozna se dober trening. Sledi nekaj počitka, potem pa nas čakajo nove težke tekme,” je po tekmi povedal Tržačan v vratih Kopra Thomas Postogna, ki je v zaključku poskrbel za nekaj ključnih obramb, med drugim je zaustavil tudi strel s sedmih metrov.

Koper: Gorenje Velenje 25:24 (17:12)

Športna dvorana Bonifika, gledalcev 1500 sodnika: Vidic in Leskovec.

Koper: Haseljić 1, Dolenc, Grzentič 6, Krečič 3, Matijaševič 2, Konjevič, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 1, Sokolič 2, Guček 1, Zugan 3, Marić 2, Planinc 4, Stopar. Trener: Uroš Rapotec.

Gorenje: Mazej, Haseljić 2, Tajnik 1, Špelić 1, Matanović 1, Logar, Levc, Stojnić 4, Vujović, Miklavčič, Verdink 9, Grmšek, Taletović, Kavčič M., Kavčič A. 6, Kete. Trener: Zoran Jovičić.

Sedemmetrovke: Koper 1 (1), Gorenje 5 (4). Izključitve: Koper 4 minute, Gorenje 4.


Najbolj brano