Nik Zajc je prvi strelec lige

Jesenski del državnega prvenstva v dvoranskem nogometu je končan. Favoriti z vrha v zadnjem krogu niso bili milostni do tekmecev. Jesenski prvak je Maribor, najboljše primorsko moštvo pa je škofijski Bronx na četrtem mestu, k čemer je 25 golov prispeval prvi strelec lige Nik Zajc.

Član Bronxa Nik Zajc (v rumeni opravi) je s 25 zadetki prvi strelec 
državnega prvenstva. Foto: Igor Mušič
Član Bronxa Nik Zajc (v rumeni opravi) je s 25 zadetki prvi strelec državnega prvenstva. Foto: Igor Mušič

Škofijski Bronx je prvi del prvenstva sklenil z veselim izletom na Štajersko. Prvoligaško praktično odpisani Benedikt se je spet izkazal za tekmeca, pri katerem se popravlja gol razlika. Jan Palčič je že po dveh minutah dosegel dva gola, Nik Zajc pa do konca tekme kar štiri, z izkupičkom pa se je okronal kot jesenski kralj strelcev prve slovenske lige. Dosegel jih je kar 25 - tri več kot prvi zasledovalec, Mariborčan Matej Fideršek. Od soigralcev na Škofijah se je z golom poslovil tudi Slaven Radišković, ki bo kariero nadaljeval v Italiji. Izdatna zmaga z 8:1 je Bronxu prinesla tudi skok za dve mesti na lestvici navzgor - na četrto mesto.

Tekmeca iz sredine - Siliko in Stripy - sta namreč ostala praznih rok. Siliko je presenetljivo doma izgubil s kandidatom za izpad iz lige, Ivančno Gorico, Stripy pa sta z dvema goloma pomagala potopiti kobariška nogometaša v dresu Litije Borut Ručna in Anže Širok. Litija prezimuje na tretjem mestu.

Državni prvak Dobovec, ki jesen zaključuje z le točko zaostanka za Mariborčani, je tokrat s teniških 6:0 odpihnil kobariški Oplast. Primorci trenutno nimajo dovolj kakovosti za presenečenja proti ekipam iz zgornjega dela lestvice. Tolminski reprezentant v dresu Štajercev, Kristjan Čujec, tokrat ni bil med strelci, a so imeli fantje iz Kobarida dovolj težav z drugimi nogometaši Dobovca. Zdržali so prvih osem minut pritiska favorita, po tem pa se je začela njihova mreža tresti. Po zaostanku 0:4 ob polčasu je bila tekma za Oplast praktično že izgubljena.

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo 11. januarja.


Najbolj brano