Vrnil se je Ante Guberac

Prav simbolično je bila včeraj pozno popoldne, na dan konstitutivne seje sveta Mestne občine Koper v tajnosti izpeljana skupščina FC Koper, enega od simbolov propadle vladavine Borisa Popoviča.

Po naših informacijah se je na predsedniško mesto po natanko 
treh letih vrnil Ante Guberac,  prvi mož Grafista.  Foto: Nataša Hlaj
Po naših informacijah se je na predsedniško mesto po natanko treh letih vrnil Ante Guberac, prvi mož Grafista.  Foto: Nataša Hlaj

KOPER > V popolni tajnosti je bila sklicana izredna skupščina koprskega nogometnega tretjeligaša, o njej pa je izven vpletenih le malokdo vedel, čeprav jo je treba sklicati vsaj osem dni pred izvedbo. Vprašanje je seveda, kje je bilo vabilo obešeno ali objavljeno.

Po naših informacijah se je na predsedniško mesto po natanko treh letih vrnil Ante Guberac, prvi mož Grafista. Člani upravnega odbora FC Koper so Goran Malenič, Dejan Škerlič, Valter Valenčič in Franci Matoz. Guberac je bil v koprskem nogometu alfa in omega s krajšimi prekinitvami tako ali drugače vse od leta 1997. Iz kluba se je umaknil jeseni 2015, ko je vajeti odločanja v klubu prevzel bivši župan Boris Popovič. Po treh poskusih je skupščina 14. decembra 2015 na predsedniško mesto imenovala Valterja Valenčiča, v vodstvo pa tesne županove sodelavce. V tem času je klub izgubil tekmovalno licenco in nazadoval v primorsko ligo. Pozneje je športni direktor kluba postal Boško Županović, ki je prevzel terjatve Milana Mandarića do FC Koper.

O spremembah smo želeli dobiti uradno informacijo, vendar akterji niso bili dosegljivi. Glavna želja navijačev je, da vodstvo vrne stare klubske simbole.


Najbolj brano