Domače in pristno

Praznično vzdušje se je z odprtjem brunarice na Glavnem trgu ter z glasbenim programom začelo tudi v Vipavi. Pestro dogajanje bodo do konca leta popestrili številni nastopajoči. V Vipavi bo na ogled več kot 80 jaslic, štefanovo žegnanje konj bodo zaokrožili z dresurnim jahanjem in sejmom.

Za uvod v praznično dogajanje ob vipavski brunarici je med 
drugimi poskrbela tudi zasedba Ne joči pevec. Foto: Arhiv Janet Čufer
Za uvod v praznično dogajanje ob vipavski brunarici je med drugimi poskrbela tudi zasedba Ne joči pevec. Foto: Arhiv Janet Čufer

VIPAVA > Organizator dogajanja v brunarici je Turistično društvo Lanthieri, ki je k sodelovanju povabilo številne domače ustvarjalce. Ta konec tedna bosta nastopili skupina Twoja mama in 2Marc, na božični večer, po polnočnici, Klapa Planta, božično popoldne pa bo obogatila izjemna domača pevka in finalistka šova Slovenija ima talent Tjaša Fajdiga.

Do konca leta se bodo zvrstili Hannah Band, Skyo, Vokalna skupina Grlice in Pertinach & Mario Acoustic Rock. 28. decembra bo najmlajše obiskal dedek Mraz, zaplesali pa bodo lahko v družbi plesalcev El1 plesna scena. Že to soboto bo v telovadnici Škofijske gimnazije Vipava tudi tradicionalni božično novoletni koncert Pihalnega orkestra Vrhpolje, ki je v goste povabil Tinkaro Kovač.

Krajevna skupnost, župnija sv. Štefan, turistično društvo in Konjeniško društvo sv. Štefan Vipavska dolina vabijo tudi na ogled jaslic. Od naselja Zemono do cerkve sv. Križa na Gradišču pri Vipavi jih bo na ogled več kot 80 v različnih tehnikah in materialih. Na štefanovo, 26. decembra, bo pred župnijsko cerkvijo tradicionalno žegnanje konj in konjenikov, dogajanje bo popestril vrhpoljski pihalni orkester. Na Glavnem trgu bodo predstavili dresurno jahanje četvork in kavbojsko dresurno jahanje, na štefanovem sejmu pa bo mogoče kupiti pridelke in izdelke lokalnih ponudnikov in ustvarjalcev. Praznični dan bo zaokrožil kulturni program.


Najbolj brano