Letošnja jesen je bila bistveno lepša

O najprijetnejšem presenečenju jesenskega dela sezone tretje slovenske nogometne lige zahod ni dvoma. Bolj kot tretje mesto izstopata točkovni izkupiček in daljši zmagoviti niz Vipavcev.

Alen Keranović (v zeleno-belem dresu) je jeseni dosegel največ 
golov za Vipavce. Foto: NK Vipava
Alen Keranović (v zeleno-belem dresu) je jeseni dosegel največ golov za Vipavce. Foto: NK Vipava

VIPAVA > Jeseni je Fama Vipava prekrižala načrte tudi vodilnim Koprčanom in najbližjim zasledovalcem iz Tolmina. In to ne le enkrat. Koprčanom so odščipnili tri, Tolmincem pa kar vseh šest točk, pri čemer so se dveh zmag razveselili na gostovanjih. In kaj je skrivnost vipavskega uspeha? “Moštvena povezanost. Zmage pri tem seveda pomagajo,” je povedal vipavski trener Adrijan Fegic, ki je s pomočnikom Šefikom Mulahmetovićem dobro krmaril med tretjeligaškimi čermi. Vipavci so v jesenskem delu gotovo imeli širino. Tudi strelsko.

Zadetke je vpisalo kar deset nogometašev. Na vrhu je resda Alen Keranović z osmimi goli, a nič manj niso bili dragoceni zadetki enkratnih strelcev. Sandi Balaj je dosegel zmagoviti gol v Kopru, Jure Kandare pa v Izoli v zadnjem jesenskem krogu, ko so Vipavci vknjižili še sedmo zmago v osmih tekmah. V vlogi strelca se je izkazal tudi donedavni vratar Luka Bajc. Zadetka v prvi četrtini prvenstva na domači tekmi z Izolo sta imela posebno težo. Poskrbela sta za zasuk v drugem polčasu, nasploh pa so Vipavci dosegli nemalo golov v končnicah oziroma zadnjih desetih minutah tekem.

8

golov je jeseni dosegel najboljši vipavski strelec Alen Keranović

Očitno so se tudi, ko so pogrešali nekatere udarne moči, lahko zanesli na več nogometašev, ki so prevzeli (strelsko) odgovornost. To je poudaril tudi predsednik kluba Dominik Panič, ki se nadeja, da bo moštveno jedro ostalo nespremenjeno. Ozira pa se že v prihodnost, in sicer na več ravneh. V prvi vrsti bi radi razbremenili glavno igrišče Ob Beli, 0benem pa za pomlad razmišlja tudi o igralskih dopolnitvah pred tretjeligaškem preoblikovanjem.

Vipavci imajo s tretjim mestom in predvsem z lepo zalogo točk udobno, če že ne brezskrbno izhodišče pred preostalimi tekmami v spomladanskem delu sezone, ki bo občutno krajši. Fegic sicer noče razmišljati v tej smeri, kar je položil na dušo tudi igralcem. “Lani smo imeli slabo jesen in zelo dobro pomlad. Nočem, da bi se letos ponovila ista zgodba le v obrnjenem vrstnem redu. Fantom vsa čast za opravljeno v jesenskem delu, zato bi bilo lepo, če bi ohranili osredotočenost tudi spomladi,” je povedal Fegic, ki ni pozabil, da so proti zadnjeuvrščenima Jadranu in Plami izgubili pet točk.


Najbolj brano