Z donacijo SENG v bolnišnici do nujne medicinske opreme

Družba Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) že po tradiciji ob koncu leta nameni donacijo šempetrski bolnišnici. Letošnja v vrednosti 10.000 evrov bo šla za sofinanciranje nakupa holter aparata za 24-urno beleženje srčnega ritma, kar bo pripomoglo k skrajšanju čakalnih vrst pri kardioloških preiskavah.

Donacijo so od direktorja SENG Marjana Pintarja (drugi z leve) 
prejeli strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler, direktor Stanislav Rijavec in Robert Winkler (z leve).   Foto: Nace Novak
Donacijo so od direktorja SENG Marjana Pintarja (drugi z leve) prejeli strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler, direktor Stanislav Rijavec in Robert Winkler (z leve).  Foto: Nace Novak

ŠEMPETER PRI GORICI “Če se postavlja vprašanje, zakaj bolnišnici, najprej zato, ker v to bolnišnico prihajajo ljudje iz celotnega porečja reke Soče, iz katere mi jemljemo energijo in na tak način poskušamo kot družbeno odgovorno podjetje tudi nekaj vračati okolju, v katerem delujemo,” je ob predaji čeka v vrednosti 10.000 evrov povedal direktor družbe SENG Marjan Pintar.

Zamenjali bodo 17 let star aparat

Aparat za 24-urno beleženje srčnega ritma omogoča kontinuirano spremljanje srčne aktivnosti pacienta v času hospitalizacije ali izven bolnišnice med vsakdanjimi aktivnostmi. Kot je povedal Robert Winkler, vodja kardiološkega oddelka v bolnišnici, je obstoječi holter aparat, ki je star že 17 let, iztrošen, nezanesljiv in nenatančen.

Za novega bodo morali v bolnišnici odšteti približno 50.000 evrov, tako da jim bo donacija SENG, glede na finančne težave, s katerimi se soočajo, še kako prav prišla. Nov aparat za prepoznavo motenj srčnega ritma z vsaj šestimi zunanjimi enotami namesto trenutnih dveh naj bi v bolnišnici prejeli februarja prihodnje leto.

V Zavarovalnici Triglav za zaščitno opremo

Ob koncu leta so se v sklopu letošnje novoletne akcije Za boljši jutri potrudili tudi v novogoriški enoti Zavarovalnice Triglav. Donacijo v višini 3000 evrov za nakup zaščitne opreme so namenili Društvu reševalnih psov Nova Gorica, ki deluje na območju celotne Slovenije, na povabilo pa se odzovejo tudi reševanjem v tujini.

Pri nakupu zaščitne opreme so podprli tudi Prostovoljno gasilsko društvo Idrija.


Najbolj brano