Novogoriško sodišče bo dobilo dvigalo

Novogoriško okrožno sodišče dobiva novo podobo, saj na eno od zunanjih sten že postavljajo konstrukcijo za novo pridobitev - dvigalo. Ministrstvo za pravosodje je za novo pridobitev novogoriškega okrožnega sodišča namenilo 370.000 evrov.

Novogoriško okrožno sodišče bo od sredine januarja 2019 bogatejše za dvigalo. Foto: Leo Caharija
Novogoriško okrožno sodišče bo od sredine januarja 2019 bogatejše za dvigalo. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA Na razpis za postavitev zunanjega dvigala so na sodišču prejeli dve ponudbi. Z deli je izbrana družba s sedežem v Ozeljanu pričela septembra.

Po izkopu in betonaži so montirali konstrukcijo in jo obdali s steklenimi stenami, v teh dneh pa bodo pripeljali še kabino dvigala, ki naj bi jo nato montirali in preizkusili delovanje dvigala še pred novim letom. Odstranili bodo še obstoječa okna na objektu ter povezali dvigalo s hodniki trinadstropne stavbe. “Hrup zaradi del ne moti dela na sodišču, saj hujša hrupna dela izvajajo izven poslovnega časa sodišča,” je povedal Samo Turel, direktor sodišča. Sredi januarja prihodnje leto pa naj bi bilo dvigalo končano in tako pripravljeno za uporabo gibalno oviranih oseb, ki so imele do sedaj precej otežen dostop do sodišča. Možen je bil namreč le po stopnicah pred vhodom.


Najbolj brano