Kodelja: začeli bomo na polno od prvega dne

Predsinočnjem je konstitutivno sejo opravil tudi svet Občine Vipava. Novi župan Goran Kodelja je poudaril, da želi z občinskim svetom konstruktivno sodelovati pri uresničevanju infrastrukturnih projektov za izboljšanje kakovosti življenja vseh občanov.

Vipavski svetniki z županom Goranom Kodeljo Foto: Alenka Tratnik
Vipavski svetniki z županom Goranom Kodeljo Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > “Veselim se prvega dne v novi službi in lahko rečem, da bomo začeli na polno,” je po sprejemu funkcije župana in slovesni prisegi povedal Goran Kodelja in dodal, da si bo pri vodenju občine prizadeval za racionalno in učinkovito delovanje ter transparentno poslovanje. Kodeljo, ki je bil na svoji listi izvoljen tudi v sedemnajstčlanski občinski svet, bo za svetniško mizo nadomestila Kristina Vanceta. Ob njej ima Lista Gorana Kodelje še pet svetnikov, po tri svetnike imata NSi in SDS, dva ima Lista Ivana Princesa za trajni razvoj, po enega pa SD, SLS in ZZP.

Novi župan je vsem ponudil sodelovanje. “Ne vidim posebne potrebe, da bi se delili na pozicijo in opozicijo. Na lokalnem nivoju politiko pojmujem kot uresničevanje infrastrukturnih objektov, ki dvigujejo kakovost življenja vseh občanov.” Kateri bodo najprej na vrsti, bo znano po pripravi proračuna za prihodnje leto. Vanj želi vključiti tudi prednostne naložbe v krajevnih skupnostih, o čemer naj bi se še pred koncem leta pogovoril s predsedniki svetov. Ker bo Kodelja občino vodil kot profesionalni župan, se je odločil za enega pomočnika - za podžupanjo je imenoval članico s svoje liste Sonjo Lukin.


Najbolj brano