V Kopru gradijo že drugi Lidlov center

V koprsko občino prihaja še en Lidl. Poleg trgovskega centra na Kolodvorski cesti 5 bodo v največji istrski občini dobili še en center, in sicer v Šalari ob Cimosovi stavbi.

Ko bo spomladi zrasel   nov  trgovski center, bo desno od Šmarske ceste Lidlovo dvorišče, levo 
Mercatorjevo.   Foto: Tomaž Primožič/FPA
Ko bo spomladi zrasel nov trgovski center, bo desno od Šmarske ceste Lidlovo dvorišče, levo Mercatorjevo.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > “V Kopru gradimo drugo trgovino,” so nam potrdili v podjetju Lidl Slovenija, ki ima sedež v Komendi. “Za to potezo smo se odločili, ker želimo biti bliže našim kupcem. Zato širimo prodajno mrežo po Sloveniji.”

Na novi lokaciji bo Lidl v času poletne sezone bliže voznikom, namenjenim na počitnice v sosednjo Hrvaško, pa tudi konkurenčnemu trgovskemu podjetju Mercator. Ta je pred 20 leti prvi v Kopru zgradil hipermarket, medtem ko je sedanji Lidlov center v neposredni bližini Eurospinovega in dokaj blizu Hoferjevega.

Čeprav so novo trgovino komaj začeli graditi, so odprtje predvideli že za pomlad prihodnje leto. Kljub temu so v podjetju prepričani, da je še prezgodaj za informacije o tem, kako velika bo ta trgovina oziroma ali bo kaj drugačna od tiste na Kolodvorski cesti.

V Sloveniji imajo skupaj 55 trgovin, zadnjo bodo odprli prav danes v Ilirski Bistrici. Na Primorskem imajo poslej šest trgovin: v Luciji, Sežani, Ajdovščini, Postojni, Kopru in Ilirski Bistrici. Prav kmalu bodo odprli še sedmo trgovino, in sicer v začetku novega leta v Novi Gorici.


Najbolj brano