Tomaž Repinc novi predsednik uprave Hita

S 1. januarjem 2019 bo vodenje družbe Hit za pet let prevzel Tomaž Repinc. Tako so se na današnji seji odločili člani nadzornega sveta družbe. Tomaža Repinca so izbrali med petimi kandidati, ki so prišli v ožji krog. Repinc je v Hitu zaposlen od leta 1993 in dobro pozna igralništvo, kar je bilo eno glavnih vodil nadzornikov pri iskanju novega prvega moža družbe.

Nadzorni svet Hita je danes za novega predsednika uprave družbe 
imenoval Tomaža Repinca. Foto: Filip Rijavec
Nadzorni svet Hita je danes za novega predsednika uprave družbe imenoval Tomaža Repinca. Foto: Filip Rijavec

NOVA GORICA “Novi predsednik uprave ima zahtevno nalogo. Poslovanje Hita je trenutno pod pričakovanji, ki so bila zastavljena v letnem poslovnem načrtu. Zdaj je v pripravi letni poslovni načrt za prihodnje leto. Mislim, da novemu predsedniku izzivov ne bo manjkalo,” je po imenovanju novega predsednika uprave povedal predsednik nadzornega sveta družbe Hit Marjan Pintar.

Od krupjeja do predsednika uprave

47-letni Tomaž Repinc - po neuradnih informacijah živi v Lescah - je v družbi Hit zaposlen že od leta 1993, ko je v igralniško-zabaviščnem centru Korona v Kranjski Gori začel z delom krupjeja. Kariero je nadaljeval v Hitovi odvisni družbi v Bosni in Hercegovini. Po usposabljanju na vseh poslovnih funkcijah v igralništvu v Novi Gorici je potem kot član uprave deloval v Hitovi odvisni družbi na Hrvaškem. V Slovenijo se je vrnil na mesto vodje igralniško-zabaviščnega centra Korona v Kranjski Gori. Med leti 2010 in 2013 je bil direktor igralništva in turizma v družbi Hit, od leta 2013 pa vodi pravkar prenovljeni igralniško-zabaviščni center Korona.

Repinc je v Hitu zaposlen od leta 1993, ko je v igralniško-zabaviščem centru Korona v Kranjski Gori pričel delati kot krupje. Delo je nadaljeval v Hitovi odvisni družbi v Bosni in Hercegovini, po usposabljanju na vseh poslovnih funkcijah v igralništvu v Novi Gorici nato je nato kot član uprave deloval v Hitovi odvisni družbi na Hrvaškem. V Slovenijo se je vrnil na mesto vodje Korone v Kranjski Gori, med letoma 2010 in 2013 je bil direktor igralništva in turizma v družbi Hit, od leta 2013 pa znova vodi pravkar prenovljeni center Korona, navajajo v družbi.

Marjan Pintar je povedal tudi, da so na današnjem nadaljevanju 22. redne seje Repinca izbrali z večino glasov, pri čemer predstavnica države v nadzornem svetu ni glasovala, ker v kadrovskem postopku ni sodelovala. Simono Kozjek je namreč vlada na mesto nadzornice imenovala na seji minuli četrtek.

Vzdušje med zaposlenimi se izboljšuje

Nadzorni svet je novoimenovanega predsednika uprave tudi pozval, da v roku 30 dni od imenovanja predlaga dva kandidata za člana uprave. Mesto četrtega člana uprave in hkrati delavskega direktorja bo še naprej zasedal Marjan Zahar.

Kot je še povedal Pintar, je pri izbiri pretehtala celostna presoja.

“Nadzorni svet je zelo skrbno vodil ta postopek. Opravil je analizo kompetenc, opravil je razgovore s kandidati in vtis in celostna presoja na podlagi vseh teh elementov je pač prevladala v to smer,” je še pojasnil prvi Hitov nadzornik.

O poslovanju družbe od konca septembra, ko sta bila odpoklicana predsednik uprave Janez Mlakar in njen član Tevž Korent, pa je povedal, da je to še vedno pod pričakovanji.

“Ampak v tem trenutku se zadeve nekoliko izboljšujejo, predvsem se izboljšuje klima med zaposlenimi in zavzetost zaposlenih. Mislim, da je to prvi korak, ki lahko vodi k boljšemu poslovanju,” je še povedal.


Najbolj brano