Ob Mužiču ostajata Simčič in Kodermac

Županu Francu Mužiču bosta tudi prihodnja štiri leta občino kot podžupana pomagala voditi Goran Simčič in Žarko Kodermac, ki sta položaj zasedala že v preteklem mandatu. Tretjega še niso izbrali.

Mužič je že sedmič nagovoril svetnike na konstitutivni seji.  Foto: Ambrož Sardoč
Mužič je že sedmič nagovoril svetnike na konstitutivni seji.  Foto: Ambrož Sardoč

DOBROVO > Od torka zvečer je formalno oblikovan tudi svet Občine Brda, ki je zasedal na ustanovni seji. Poleg tega, da so v glavnem isti svetniki kot v preteklem mandatu (novi so le štirje) potrdili razdelitev sedežev - največ, po štiri, jih imata Lista Franca Mužiča in SDS - so imenovali kadrovsko komisijo. Predsedovala ji bo Silvestra Elen Brašnić Saffigna z županove liste, ostali člani so Teja Jelina (SDS), Silvan Peršolja (Briška neodvisna lista), Karlo Passoni (SD) in Lilijana Kastelic (lista Brda Bricem). Hkrati so se seznanili s tem, koliko desnih rok bo imel župan v tem mandatu.

Francu Mužiču, ki začenja že sedmi zaporedni županski mandat, bosta enako kot v preteklem kot podžupana pomagala Goran Simčič, ki zastopa listo nespornega zmagovalca tokratnih lokalnih volitev v Brdih, in Žarko Kodermac, član Socialnih demokratov. Prvi bo znova vodil seje sveta občine in bil zadolžen za gospodarstvo, medtem ko ostaja Kodermac podžupan za družbene dejavnosti.

Franc Mužič je doslej imel tri podžupane, eden je bil lahko njegov tekmec na lokalnih volitvah. Pretekla štiri leta je to mesto pripadlo SDS. Ali bo tako tudi tokrat, pa Mužič na konstitutivni seji še ni razkril. Le ponovil je, da ima namen delovati v sodelovanju z vsemi strujami v občinskem svetu, in obenem naštel že večkrat omenjene projekte, ki naj bi jih udejanjili v tem mandatu.


Najbolj brano