Bodo slavili še enajstič zapored?

Košarkarje Primorske čaka drugo najbližje gostovanje v letošnji sezoni regionalne košarkarske lige. Drevi bodo v 11. krogu gostovali v Rogaški Slatini.

Lance Harris (desno)  bo eden od pomembnih adutov Primorske na 
gostovanju v Rogaški Slatini. Foto: Žiga Mikeli/KK Sixt Primorska
Lance Harris (desno) bo eden od pomembnih adutov Primorske na gostovanju v Rogaški Slatini. Foto: Žiga Mikeli/KK Sixt Primorska

KOPER > Tekma se bo na Štajerskem začela ob 19. uri. Primorska in Rogaška sta se v tej sezoni že pomerili v državnem prvenstvu, Rogaška je zmagala s 70:64.

Slatinčani na lestvici lige ABA 2 s štirimi zmagami zasedajo osmo mesto. Eno od zmag so izbranci Damjana Novakovića nekoliko presenetljivo dosegli proti skopskemu klubu MZT, ki je pred slabimi tremi tedni na Štajerskem izgubil z 90:102. In to kljub temu, da v domači ekipi ni nastopil Rashun Davis. Ameriški branilec sicer v povprečju dosega 14,9 točke, 3,9 skoka, 4,3 podaje in 2,1 pridobljene žoge na tekmo. Proti makedonski ekipi, ki je še lani nastopala v elitni ligi ABA, ga je s trojnim dvojčkom (25 točk, 10 skokov, 10 podaj) izvrstno nadomestil Miha Vašl. Rogaška je sicer v negativnem obdobju treh zaporednih porazov s tremi regionalnimi ligaši, pri čemer je bila dvakrat poražena v prvenstvu. Doma je izgubila s Krko in Helios Sunsi, v regiji pa proti Borcu.

Največ točk pri Primorski v povprečju dosega Marko Jagodić Kuridža, po 24,5 na tekmo, prav tako je v tem tekmovanju z enajstimi skoki na tekmo tudi najboljši skakalec svojega moštva. “Tekme v Rogaški Slatini so vedno zahtevne. Domačini lahko vselej računajo na bučno podporo s tribun, zelo nepredvidljivo ekipo pa vodi izkušen trener. Tudi tokrat bo vse odvisno od naše igre v obrambi,” pravi trener Primorske Jurica Golemac. Z 11. krogom bo končana prva polovica rednega tekmovanja v ligi ABA. Preostali pari kroga so - Split : Helios Suns, Dynamic VIP PAY : Lovćen, Sutjeska : Borac, Spars : MZT Skopje Aerodrom in Vršac : Zrinjski Mostar.


Najbolj brano