Bazen je zgrajen, trenirajo pa pod balonom

V nedeljo bo en mesec, kar so v Kopru tik pred prvim krogom volitev z ognjemetom odprli novi bazen, pa v njem še vedno trenira le prva članska ekipa Vaterpolo društva Koper. Kdaj se jim bodo pridružili drugi vaterpolisti in plavalci ter rekreativci?

Olimpijski bazen je občina odprla 16.  novembra, dva dneva pred 
prvim krogom lokalnih  volitev. Odtlej so v njem odigrali le nekaj 
vaterpolo tekem, za plavalce in rekreativce ostaja zaprt.   Foto: Tomaž Primožič/FPA
Olimpijski bazen je občina odprla 16. novembra, dva dneva pred prvim krogom lokalnih volitev. Odtlej so v njem odigrali le nekaj vaterpolo tekem, za plavalce in rekreativce ostaja zaprt.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Dan pred odprtjem so v občinski upravi napovedali, da bodo obiskovalci morali počakati kvečjemu teden ali dva. Toda člani Plavalnega kluba Koper, Plavalnega kluba Biser Piran in drugih klubov še kar trenirajo v starem bazenu pod balonom v Žusterni, pravijo predsednica Plavalnega kluba Koper Alenka Šarkanj, Blaž Čeklić iz koprskega vaterpolo kluba in Darij Novinec, predsednik Javnega zavoda za šport koprske občine, ki upravlja s športno infrastrukturo.

“Bazen in tribune so dokončani, garderobe in drugi prostori pa še niso povsem nared. Dokler ne bodo, bomo uporabljali bazen v Žusterni - zaradi varnosti otrok, ki jih ne moremo voditi med delavce. Lahko bi se komu kaj zgodilo, lahko bi se kdo poškodoval,” utemeljuje Šarkanjeva. Kdaj bodo dokončno uredili garderobe ob novem bazenu, ne ve, vendar že nestrpno čakajo, da se to zgodi.

Koprski občini so za projekt olimpijskega bazena odobrili približno šest milijonov evrov: 4,7 milijona evrov iz Evrope in 1,2 milijona iz državnega proračuna.

Novinec pojasnjuje, da so stavbo z olimpijskim bazenom prevzeli delno, “prevzeli smo bazen, garderobi, sanitarije”, ostale garderobe in recepcijo, ki bodo namenjeni obiskovalcem, pa morajo najprej dokončati. Manjkajo “le podrobnosti”, menjujejo pa tudi luči in vrata, ki se niso obnesli. Kdaj bodo torej končali? “Upam, da bo to še pred koncem decembra. Tako bomo zmanjšali stroške, saj zdaj plačujemo ogrevanje dveh bazenov, na Bonifiki in v Žusterni,” odgovarja. V teh dneh pripravljajo dokumentacijo za javni razpis, s katerim bodo izbrali čistilni servis. Za bazen pa zagotavlja, da je končan in da ima uporabno dovoljenje, kar potrjujejo na koprski upravni enoti. Uporabno dovoljenje so izdali 16. novembra, na dan odprtja in le dva dneva po tehničnem pregledu. Na njem so ugotovili nekaj manjših nepravilnosti, ki pa naj bi jih vse odpravili.

Čeprav je dosedanji župan Boris Popovič pred odprtjem napovedoval, da bodo kmalu odstranili balon v Žusterni, češ da kazi videz, se Novinec o tej odstranitvi ne želi izreči. “O tem bo odločila občina,” pravi.


Najbolj brano