Tudi Občina Ajdovščina je uradno dobila novo vodstvo

Z ustanovno sejo in potrditvijo mandatov 26 svetnikom in županu ter s slovesno prisego Tadeja Beočanina, ki začenja drugi mandat, je novo vodstvo uradno dobila tudi Občina Ajdovščina.

Ajdovski svetniki in svetnice ter župan Tadej Beočanin lahko 
začnejo z delom.  Foto: Alenka Tratnik
Ajdovski svetniki in svetnice ter župan Tadej Beočanin lahko začnejo z delom.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Župan Tadej Beočanin tudi tokrat občinskega sveta ne želi deliti na koalicijo in opozicijo, čeprav so se razmerja v primerjavi s prejšnjim sklicem spremenila. Po šest svetnikov imata SD in SDS, pet jih ima Lista Burja, NSi ima tri, ZZP dva, po enega pa imajo Levica, Desus, SMC in NSD. “Želim si sodelovanja z vsemi svetniki in svetniškimi skupinami, ki se najdejo v programu, ki smo ga zastavili in odraža strategijo občine do leta 2030,” je napovedal Beočanin.

V prvem letu bosta med prednostnimi nalogami zaključka prenove mestnega središča in glasbene šole, ob podpori gospodarstvu, družbenim dejavnostim in vlaganjem v vaseh bodo, kot je napovedal, posebno pozornost namenili reševanju stanovanjske problematike.

Beočanin je imenoval Mitjo Tripković (SD) za podžupana za družbene dejavnosti, podžupan za gospodarstvo pa je postal Ivan Krašna (Lista Burja). Občinski svet je že imenoval komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, v kateri so Matjaž Bajec (Lista Burja), Ljubomir Vidrih (SD), Uroš Štor (ZZP), Jurko Pergar (SMC) in Janez Tratnik (SDS). Komisija bo do naslednje seje, ki bo 20. decembra, pripravila predlog sestave odborov in komisij občinskega sveta.


Najbolj brano