Kako se je drugi krog izšel na 80 koprskih voliščih?

V drugem krogu lokalnih volitev je Aleš Bržan dobil večino na kar 54 od 80 koprskih volišč. Boris Popovič je prejel več glasov zlasti od prebivalcev primestja, denimo Markovca in Prisoj, medtem ko je v večjem delu podeželskih volišč večina glasovala za Bržana.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOPER > Podrobnejšo predstavo o tem, kolikšno podporo uživata Boris Popovič in Aleš Bržan v posameznih krajevnih skupnostih, ponujajo neuradni rezultati drugega kroga volitev (na podlagi preštetih glasov do 3. decembra 2018 do 14. ure), ki jih je na svojih spletnih straneh objavila Mestna občina Koper.

Na predčasnem glasovanju razmerje 70:30

Medtem ko je Popoviču pripadla večina glasov zlasti na voliščih v mestu in okolici, so se prebivalci na večini podeželskih volišč odločili za njegovega protikandidata. Po odstotkih glasov sta si sicer bila na večini volišč zelo blizu, med izjemami je volišče predčasnega glasovanja, kjer je bilo razmerje 70:30 v prid Popoviču.

Dol za Popoviča, Hrastovlje za Bržana

Očitno premoč ima Popovič, kot kaže, tudi v Prisojah, Podgorju, Rakitovcu, Zazidu, Dolu, Loki in Belvedurju, medtem ko ima Bržan močno podporo v naseljih od Bertokov do Sv. Antona, ter v Dekanih, na Črnem Kalu, v Kastelcu, Hrastovljah, Pregari, Movražu, Krkavčah in Truškah ter tudi v Hrvatinih.

Rezultate volitev na vseh koprskih voliščih si lahko ogledate na tej povezavi.


Najbolj brano