V tretje gre rado

Jutrišnja tekma sklepnega jesenskega kroga prve slovenske nogometne lige med Gorico in Olimpijo bo zaradi dogodkov v preteklih dneh gotovo pod povečalom. Tako kot napadalec gostiteljev Andrija Filipović, ki je zatresel ljubljansko mrežo na obeh medsebojnih dvobojih letošnje sezone.

Andrija Filipović (z žogo) je zadel na obeh letošnjih obračunih proti 
ljubljanski Olimpiji. Foto: Jurij Kodrun/ND Gorica
Andrija Filipović (z žogo) je zadel na obeh letošnjih obračunih proti ljubljanski Olimpiji. Foto: Jurij Kodrun/ND Gorica

NOVA GORICA > Bo šlo v tretje rado? Tega si nadvse želijo v klubu in pri novogoriških privržencih. Izbranci Mirana Srebrniča, ki zaradi rumenih kartonov ne bo mogel računati na Osujija Amarachija, že tri tekme niso zatresli mreže tekmeca. Rezultatska suša pa je še bistveno daljša od strelske. Pogled je v takih primerih vselej uprt v napadalce. Tega se zaveda tudi 21-letni Hrvat Andrija Filipović, ki je s petimi zadetki najboljši strelec Gorice. Dva od teh je dosegel proti Olimpiji, s katero Novogoričani beležijo pozitivno bilanco zmage in remija.

“Olimpija nam očitno ustreza. Upam, da se bo niz nadaljeval. Moj in ekipni. Najbolj pomembno pa je, da točke ostanejo doma.”

Andrija Filipović

napadalec Gorice

“Naše bojišče je igrišče, kjer moramo dati vse za ekipo, trenerje in privržence Gorice.”

Lahko še najdete pot do zmage, ki jo pogrešate dlje časa?

“Res je, da smo padli v rezultatsko krizo, a igre niso tako slabe. Priložnosti si ustvarjamo, vendar žoga preprosto noče v mrežo.”

Manjkajo tudi vaši goli. Ko ste zadevali, so praviloma prišle tudi točke ...

“Lep je občutek, ko zabijam gole, ki pa so zasluga celotne ekipe. Navsezadnje ni pomembno, kdo dosega zadetke, štejejo osvojene točke.”

V letošnji sezoni prvič nosite težo novogoriškega napada. Kako ste se znašli v novi vlogi?

“Po zoprni poškodbi gležnja, ki me je spremljala v pretekli sezoni, se počutim odlično. Želim si le, da bi v določenih trenutkih ohranil hladno glavo in ne bi po nepotrebnem prejemal kartonov zaradi nespametnih potez. Sicer pa nisem napadalec, ki bi se oziral le proti golu. Na igrišču želim pomagati obrambi in soigralcem, ki potem pomagajo meni.”

Pa vendarle, koliko pogrešate gol?

“Pravijo, da napadalci živijo od zadetkov, a se nočem obremenjevati s strelskim učinkom. Ne pomaga, prej nasprotno. Pomembno je, da prihajam v priložnosti. Gol bo že še prišel. Upam, da že z Olimpijo.”

Po slabih rezultatih so se pojavile tudi govorice o neenotnosti znotraj slačilnice...

“Govori in piše se marsikaj, a mi smo povsem osredotočeni na treninge in zadnjo tekmo jesenskega dela. Naše bojišče je igrišče, kjer moramo dati vse za ekipo, trenerje in privržence Gorice.”

Bo to dovolj za pozitiven izid proti Olimpiji, ki se v teh dneh znova sooča s svojevrstnimi pretresi?

“Olimpija gotovo ni slaba tako kot tudi ni Aluminij. Nogomet je pač takšen. Enkrat se tehtnica nagne na eno, naslednjič pa na drugo stran. Včasih potrebuješ tudi ščepec sreče.”


Najbolj brano