80 zaposlenih iz banke Intesa Sanpaolo v službo v Ljubljano z vlakom?

Približno 80 zaposlenih iz banke Intesa Sanpaolo se bo od aprila dalje začelo voziti v službo v Ljubljano. Glede prevoza še ni končnih rešitev. “Tehtamo vse oblike prevoza, ki so na voljo, tudi z vlakom,” pravijo v banki. Po naših informacijah se zanimajo tudi za posebni vlak iz Kopra.

Novo poslovno središče banke Intesa Sanpaolo bo v poslovni 
stavbi Rotonda v Ljubljani.
Novo poslovno središče banke Intesa Sanpaolo bo v poslovni stavbi Rotonda v Ljubljani.  

KOPER > Vodstvo banke Intesa Sanpaolo z Josefom Kausichom na čelu je končalo pogovore z zaposlenimi, ki zdaj delajo v centralni stavbi banke v Kopru, aprila pa bodo začeli delati na novi lokaciji banke v Ljubljani. “V prihodnjih dneh jim bodo predstavljeni konkretni predlogi s podrobnostmi nove pogodbe o zaposlitvi,” pojasnjujejo v banki.

Glede prevoza še tehtajo vse možnosti

Novo poslovno središče Intese Sanpaolo Bank v Ljubljani bo na Dunajski cesti v poslovni stavbi Rotonda. Še vedno pa ni jasno, kako se bodo zaposleni vozili v prestolnico. Do nedavna je bil najbolj verjeten avtobusni prevoz, a kot kaže, so v igri tudi druge možnosti. V banki pravijo, da tehtajo prav vse oblike prevoza, ki so na voljo, tudi z vlakom. “V zvezi s tem trenutno potekajo še pogovori z različnimi izvajalci, zato končna odločitev še ni sprejeta,” pravijo v banki. Zaposlenim bodo kmalu predstavili tudi možnosti glede prevoza na delovno mesto.

V banki Intesa Sanpaolo naj bi razmišljali o direktnem vlaku za prevoz zaposlenih iz Kopra v Ljubljano.

Bo posebni vlak iz Kopra?

Po naših informacijah naj bi v banki razmišljali o posebnem, direktnem vlaku iz Kopra. Vožnja naj bi trajala približno dve uri, pri čemer naj bi čas vožnje izkoristili za delo na prenosnih računalnikih. Tega nam v banki niso ne potrdili ne zanikali. So pa povedali, da bi “vozačem” radi ponudili kar najbolj priročne rešitve, s katerimi bi jim zagotovili tudi nekaj dodatne fleksibilnosti, vendar ne razkrivajo, za kaj naj bi šlo.

V prostorih novega poslovnega središča v Ljubljani bodo zaživeli nova poslovalnica za poslovanje s prebivalstvom in malim gospodarstvom ter poslovni prostori za zaposlene v organizacijskih enotah, ki so tesno povezane z delovanjem komerciale in uprave banke.

V pritličju poslovne stavbe banke Intesa Sanpaolo pa medtem že hitijo s preurejanjem poslovalnice. To bo prva v nizu prenovljenih poslovalnic, ki bodo imele drugačno vlogo kot dosedanje. V njih bodo strankam predvsem svetovali.


Komentar novinarja

Sonja Ribolica

Bančnik gre na vlak? Pa kaj še!

Za 80 zaposlenih v banki Intesa Sanpaolo bo to zadnja zima, ki jo bodo preživeli na delovnem mestu v Kopru. Od aprila dalje bo njihova služba v Ljubljani. Če odštejemo prenovo poslovalnice v pritličju koprske stavbe, bo selitev 80 delovnih mest prvi opazni mejnik v poslovni preobrazbi banke, ki se je loteva novo vodstvo. Po naših informacijah se v banki Intesa Sanpaolo povsem resno ukvarjajo z možnostjo prevoza zaposlenih v Ljubljano in nazaj po tirih. Sedež banke ostaja v Kopru,...

Preberi več

Najbolj brano