Ustrašil se je seksa

Na sojenju članom družine Vatovci in Nebojši Mišeljiću zaradi prostitucije v sežanskem lokalu Faraon, izolskem Dolce vita, lucijskem Nikita in piranskih Treh papigah so pred dnevi pričali tajni policijski delavci, ki so v živo “preizkušali” ponudbo v teh lokalih. Odvetnik Gvozdić je zaradi tega tožilstvu očital, da so policisti spolno zlorabili ženske, ki jih imenujejo žrtve.

Po obtožbi naj bi družinski posel vodili tudi v nočnem klubu Tri 
papige.  Foto: Primorske novice
Po obtožbi naj bi družinski posel vodili tudi v nočnem klubu Tri papige.  Foto: Primorske novice

KOPER > “V tem primeru ni šlo za noben navidezni odkup kot recimo pri drogi. Dejansko je šlo za seks. To je bila konzumacija seksa. Kaj se pa greste? Tožilec ta dekleta imenuje žrtve in potem pošiljate policiste, da te žrtve še sami spolno zlorabljajo,” je pred dnevi na koprskem sodišču povzdignil glas odvetnik Branko Gvozdić, ki na sojenju članom družine Vatovci in Nebojši Mišeljiću brani prvoobtoženega Fadila Vatovcija.

Njemu, njegovemu sinu Fatmirju Patriku, hčerki Saniji in Mišeljiću specializirano tožilstvo očita, da so z izkoriščanjem prostitucije 13 deklet od začetka leta 2008 do konca leta 2011 zaslužili najmanj 77.000 evrov. Po mnenju tožilcev so aktivno novačili dekleta iz Dominikanske republike, s Filipinov in iz vzhodno evropskih držav, jim obljubljali dober zaslužek s plesom in animacijo, nato pa naj bi jih postopoma uvedli v prostitucijo. Dekleta naj bi morala delati najmanj šest noči v tednu, od vsake plačane pijače naj bi prejemala do 20 odstotkov, od erotičnega plesa in spolnega odnosa pa polovico plačila.

Prvič sta se le božala

Na zadnji obravnavi so pričali trije policijski agenti, ki so pod krinko običajnih strank hodili v omenjene lokale in tudi sami preizkusili erotično ter spolno ponudbo deklet. Tajni delavci policije so pričali prek video povezave iz drugega prostora, s popačeno sliko in glasom. “V teh primerih ni šlo za navidezni odkup, ampak za plačilo storitve. Šele od leta 2017 tovrstno delovanje ni dovoljeno, prej je bilo pa popolnoma zakonito,” je na očitke odvetnika Gvozdića odgovoril tožilec Jože Levašič.

“Plačal sem šampanjec, nato sva šla z Olgo v zgornje prostore,” je povedal agent številka 3052, ki se je pod svoja poročila podpisoval z imenom Marino. “Kaj sta pa počela tam?” ga je vprašal Gvozdić. “Pogovarjala, pila, prišlo je do pettinga in konec. Do spolnega odnosa ni prišlo, ker sem imel nek strah,” je povedal. Drugič je bil očitno bolj pogumen in je šel z dekletom iz Dominikanske republike do konca. “Plačal sem 200 evrov. Trajalo je ene pol ure,” je povedal.

Na plakatih lahko, v lokalu pa ne?

Na izrecna vprašanja odvetnikov, ali je trošil svoj ali policijski denar, ni hotel odgovoriti, prav tako se je izmikal odgovorom na številna druga vprašanja. Je pa agent 3052 nedvoumno obremenil Fadila Vatovcija, ko je povedal, da je njega in drugega agenta po dogovoru z Dominikanko prav Fadil napotil v njegove apartmaje. “Za apartmaje je vprašal, ker je bil vinjen in je rekel, da ne more voziti do Ljubljane. Za apartma je tudi plačal 50 evrov,” je njegove trditve zanikal Fadil Vatovci. Agent je nato dodal, da to ni res, da ni bil pijan in da ni plačal za apartma, ampak dekletu za seks.

Bolj zgovoren je bil drugi agent, ki je deloval s številko 3051. Povedal je, da so dekleta v sežanskem Faraonu hodila pomanjkljivo oblečena in mu že ob prvem obisku ponudila spolne storitve. “Kaj pomeni pomanjkljivo oblečene? Je bilo to kot na plakatih Lisce?” je zanimalo takratnega vodjo lokala Mišeljića. “Bila so le v perilu, v erotičnem perilu, nekatera tudi brez modrcev. Da bi z golimi prsmi prisedla k mizi, se ne spomnim,” je odgovoril.

Izdajali so se za poslovneže

Sicer pa je povedal, da je spal s Svetlano in s še dvema dekletoma, katerih imen se ne spomni več. Da je sploh šel lahko z dekletom v sobo, je moral najprej plačati penino, nato pa je storitev plačal dekletu. Povedal je, da je v Sežani za seks plačal sto evrov. Dodal je, da so bila dekleta v socialni stiski. “Ste vi po poklicu psiholog, da lahko ocenite, da so bila v stiski?” ga je vprašal odvetnik Gorazd Gabrič. “Povedala mi je, da prihaja iz Ukrajine, da ima doma majhnega otroka. In ni treba biti psiholog, da to ugotoviš,” mu je odvrnil.

Tajni policijski delavec številka 3051 je povedal, da je bil po njegovih ugotovitvah Fadil nadrejeni, vodja lokala Nebojša pa njemu podrejen. Po njegovem prepričanju sta oba vedela, kaj se dogaja v lokalu. Nebojša naj bi mu celo pokazal sobe in rekel, da so to zelo donosne sobe. “Seveda so donosne,” je na njegovo pričanje odvrnil Mišeljić: “Če imaš delavce in oni stanujejo v teh sobah, potem je to donosno.” Nato je pričal še agent številka 3053, ki se je skupaj s svojima kolegoma pretvarjal, da bi najel ali celo kupil katerega od Fadilovih lokalov.


Najbolj brano