Po deseto zmago

Po reprezentančnem premoru je znova v ospredju klubska košarka. Sixt Primorska bo ob 17. uri v okviru regionalne lige gostila beograjski Dynamic. Vstop v dvorano Bonifika je prost.

Koprska ekipa se znova vrača v ustaljene tekmovalne tirnice. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koprska ekipa se znova vrača v ustaljene tekmovalne tirnice. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Primorska je v regionalni ligi po devetih odigranih tekmah še edina neporažena ekipa, presenetljivo ji z dvema porazoma sledi sarajevski Spars, na tretjem mestu je s tremi porazi skopski MZT, na četrtem mestu pa je trenutno Split s petimi zmagami in štirimi porazi.

Primorska je od torka v popolni postavi, saj so se iz reprezentančnih akcij vrnili trije košarkarji. Jan Kosi in Gregor Glas sta igrala za slovensko vrsto (oba sta dosegla prve točke), Marjan Čakarun pa je proti Litvi debitiral v hrvaškem dresu.

Današnjega tekmeca so košarkarski zanesenjaki, med katerimi je bil tudi znani srbski trener Muta Nikolić, ustanovili marca 2015. Dynamic je v debitantski sezoni osvojil drugo srbsko ligo, takoj po napredovanju med domačo elito pa je slavil v pokalnem tekmovanju. V minuli sezoni je v srbski superligi zasedel šesto mesto.

V ligi ABA 2 je Dynamic tekmoval že lani in osvojil končno deseto mesto, pred začetkom druge pa pošteno prevetril igralski kader. Ekipo je zapustilo kar 13 košarkarjev, trenutna postava enega od šestih srbskih prvoligašev iz Beograda pa je mlada, saj sta bila le dva izmed 14 košarkarjev rojena pred letom 1995.

Na dosedanjih devetih tekmah je Dynamic vpisal štiri zmage. Dve izmed njih je dosegel proti slovenskima kluboma - s 77:75 proti Helios Sunsem in z 91:74 proti Rogaški, na domačem parketu pa je po podaljšku ugnal tudi Sparse iz Sarajeva. Pred premorom je dvakrat zapored izgubil. MZT je bil v Skopju boljši s 84:74, Borac pa je zmagal z 98:89. Najkoristnejši posameznik beograjske ekipe v ligi je 20-letni Miloš Glišić. Krilni center v povprečju dosega 11,1 točko, 7,8 skokov, 1,6 podaje in 1,4 pridobljene žoge, v postavi pa imajo tudi odličnega strelca z razdalje Andreja Stevanovića. Trener Primorske Jurica Golemac pravi, da današnjega tekmeca zelo ceni: “Njihova ekipa je izredno atletska, igralci pa premorejo telesno moč, s katero se nam lahko konkretno postavijo po robu. Po reprezentančnem premoru bo zelo pomembno, da se vrnemo v dober tekmovalni ritem.”

KK Primorska danes poleg brezplačnega vstopa vsakemu navijaču pripravlja tudi manjše navijaško darilo.


Najbolj brano