Kamplc najuspešnejši

Ajdovski Kamplc racing team je gostil zaključno prireditev odprtega slovenskega pokala gorskih kolesarjev v disciplini enduro, prav ajdovski klub pa je bil to sezono tudi najuspešnejši.

Predsednik ajdovskega Kamplc racing teama Nejc Bole se je veselil 
priznanja za najuspešnejši  klub sezone. Foto: Igor Mušič
Predsednik ajdovskega Kamplc racing teama Nejc Bole se je veselil priznanja za najuspešnejši klub sezone. Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > V soboto so udeleženci zaključnega dneva sezone slovenskega pokala v kolesarskem enduru v športnem parku Pale nad Ajdovščino najprej med prijateljskim druženjem preizkusili kolesarski park in okoliške kolovoze ter steze, nato pa so v tamkajšnji Hiši mladih pripravili še zaključno slovesnost, na kateri so bili gostitelji - ajdovski Kamplc racing team - večkrat povabljeni na oder.

Po enajstih dirkah, na katerih je točke v tej zanimivi etapni terenski disciplini gorskega kolesarstva osvojilo 268 tekmovalcev iz 13 držav, je pokal za skupno zmago že četrtič dvignil koroški kolesar Vid Peršak (Sunbikers Mondraker Racing). Drugi je bil član domžalske Energije Nejc Huth, bron pa je osvojil domačin Tim Jež (Kamplc Racing Team). Peto mesto je dodal še Ajdovec Davor Kacin.

Najboljša ekipa sezone je prvič postal Kamplc Racing Team pred avstrijsko ekipo Sunbikers Mondraker Racing in domžalsko ekipo Energijateam.com. Ne gre prezreti, da so Ajdovci pred sedmimi leti z organizacijo prve enduro dirke na Javorniku postavili temelje tej kolesarski disciplini v Sloveniji. Predsednik domačega kluba Nejc Bole je visoko dvignil v zrak kar dve priznanji - za že omenjeni tekmovalni uspeh in še za najbolje izpeljano dirko sezone - spomladanski otvoritveni Kamplc enduro. Dogajanje v letu 2018 in načrte je strnil takole: “Presrečen sem, da se je tako izteklo. Zaradi zdravstvenih težav, ki niso obšle niti našega pomembnega tekmovalca in organizatorja Sebastjana Stresa, smo bili na tekmovanjih manj številni kot lani, a smo kljub vsemu osvojili največ točk. Veseli me, da se zanimanje za enduro veča, nas je v klubu aktivnih že približno 30. Našo dirko smo razvijali tudi s pomočjo izkušenj, ki smo jih pridobili med ogledi uveljavljenih italijanskih prireditev. Že sedaj vabim vse ljubitelje endura, da pridejo na prvo tekmo nove sezone, ki bo 14. aprila v našem športnem parku Pale in v bližnji okolici.”

V ženski konkurenci so bile v ospredju tujke na čelu z Avstrijko Yano Dobnig (RLM Enduro Racing). V mladinski konkurenci je kobariški član ljubljanskega Rajda Matic Berginc na poti do zmage ugnal najbližja zasledovalca, Avstrijca Maxa Fejerja in Italijana Davida De Sabbata. Med starejšimi veterani je slavil Avstrijec Cri Maierhofer, tretji pa je bil kolesar Kamplca Marko Prosen.

V novi sezoni se obeta šest daljših in sedem krajših dirk, konkurenca pa bo razširjena še za dve kategoriji - za najmlajšo do 15 let in za najstarejšo - veterani III.


Najbolj brano