Gneča pred občinskimi vrati

Nekateri člani občinskih odborov so opozarjali na zmedo in nepravilnosti. Kot nam je pojasnila Katarina Palčič, podpredsednica enega od volilnih odborov, se ji je zdelo dogajanje ob oddajanju volilnih skrinjic na sedežu občine v nedeljo zvečer nadvse nenavadno.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOPER > Predstavniki volilnih odborov na sedež OVK prinesejo skrinjice, v katerih so tri kuverte: ena z veljavnimi, druga z neveljavnimi in tretja s praznimi glasovnicami. “Ko smo čakali pred vrati, bila je precejšnja gneča, je do nas prišel gospod in nam rekel, naj mu damo kuverte z veljavnimi in praznimi glasovnicami, pri sebi pa obdržimo le tiste z neveljavnimi. Nekateri so to naredili. Sama pa sem vse tri kuverte obdržala pri sebi in jih oddala občinski volilni komisiji. Tako kot po prvem krogu,” je pojasnila Palčičeva.

Palčičeva je že po prvem krogu z dopisom OVK in Državno volilno komisijo obvestila o sumu nepravilnosti. “Eden od čalnov drugega volilnega odbora mi je, ko sem se pritoževala, da me skrbi gneča v središču mesta, rekel, da saj moram skrinjico tako ali tako nesti v Žusterno. Popravila sem ga, ker sem mislila, da ne ve, kje je občina. Pa mi je rekel, da se glasovnice nese v štab, kjer jih še enkrat preštejejo, da ne bo, to so njegove besede, kakšne umazane igre. Ker je bila njegova izjava spontana in neizzvana se mi je zdela kredibilna,” pojasnjuje Palčičeva.

V pogovoru naj bi izvedela tudi, da je stranka Koper je naš navodila članom volilnih odborov dajala na sestanku pred volitvami. Ter videla SMS, ki to potrjuje. Za to, da podatek razkrije v dopisu pristojnim, pa se je odločila zaradi občutka odgovornosti. Odgovora do včeraj ni dobila.


Najbolj brano