Občino bo vračal krajanom

Tomaž Vencelj je 45,24 odstotno podporo volilcev v drugem krogu povišal na 74,22 odstotka. Četrtina glasov za mag. ekonomije Mirando Groff Ferjančič daje vedeti, da si volilci želijo občino znova dobiti v svoje roke. To jim je novi župan tudi obljubil.

Novi župan Tomaž Vencelj (v sredini) s člani LKS neposredno po 
izvolitvi. Foto: Saša Dragoš
Novi župan Tomaž Vencelj (v sredini) s člani LKS neposredno po izvolitvi. Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Tomaž Vencelj bo z listo krajevnih skupnosti (LKS) in njenimi sedmimi svetniki suvereno sedel v županski stol. “Toliko glasov nisem pričakoval. Hvala volilcem! Zaradi njih ta hip prej kot veselje čutim velikansko odgovornost,” je bil nad visoko podporo nekoliko presenečen Vencelj.

Ferjančičeva, ki nad skromno podporo volilcev ni bila pretirano razočarana, obljublja, da bo v ministrstvu za finance delala v dobrobit občin.

Tomaž Vencelj

novi župan

“Vesel sem podpore volilcev. Še veliko bolj pa bom vesel čez štiri leta, če bom izpolnil njihova pričakovanja.”

Ker Venclja v svetu občine čaka šest svetnikov SMC in SD, ki so podpisali podporo protikandidatki Ferjančičevi in ji s tem odnesli precej glasov, in SDS kot jeziček na tehtnici, nas je zanimalo, ali enakovredno razmerje napoveduje težave v svetu in posledično v delovanju občine. “Razmerja sil v svetu občine se ne bojim. Mislim, da bomo šli skozi mandat z roko v roki. Čeprav ne razmišljam o oblikovanju koalicije, smo volilcem vsi obljubili spremembe. Kar nekaj od nas tudi izgradnjo občine od spodaj navzgor. Zato pričakujem, da bo vsak za občane pomemben projekt dobil podporo,” pričakuje Vencelj.

Ker so volilci jasno povedali, da želijo občino iz oblasti Kolektorja in SD dobiti nazaj v svoje roke, je upravičeno pričakovati, da bo SD naposled sestopila z oblakov na trdna tla in skupaj z LKS občino iz nazadovanja znova sopognala v razvoj. LKS je geslu Občino krajanom podredila tudi program, čeprav je ta zasnovan celovito za vse predele in vse generacije občine. “Ena mojih prvih nalog bo sklic predsednikov vseh desetih krajevnih skupnosti, seznanitev z njihovimi potrebami in oblikovanju programa razvoja v okviru možnosti,” je dodal Vencelj.

Obljublja, da bo prekinil z nehigienično prakso, ko je SD ob županu imenovala tudi podžupana. Ne namerava se niti spreminjati in bo še naprej dejaven v društvih. Tudi kot godbenik v stoletni pihalni godbi rudarjev.


Najbolj brano