Oba, tako Arčon kot Miklavič, pričakujeta zmago

Kandidata za župana Mestne občine Nova Gorica sta ob oddaji glasovnice na volišču, eden dopoldne, drugi pozno popoldne, izrazila enako pričakovane - zmago.

Prvi je svoj glas ob 11. uri oddal Matej Arčon ... Foto: Nace Novak
Prvi je svoj glas ob 11. uri oddal Matej Arčon ... Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > Da mu največ optimizma vliva zmaga odličen rezultat Goriške.si na volitvah za mestni svet, je Klemen Miklavič potrdil, ko je prišel ob 18. uri volit: “Volitve za mestni svet so pokazale, da smo z ljudmi vzpostavili vezo zaupanja in to mi daje lagoden občutek, da če zmagam, bom prišel v mestni svet, kjer bo največja skupina tista, katere del sem. To je že dobra popotnica, da lahko uresničuješ svoje cilje. Občani so že v prvem krogu pokazali, da jim je do tega, da se nekaj spremeni. Glede na to, da smo bili najbolj prepričljivi v ponujanju spremembe, pričakujem, da nas bodo podprli tudi v drugem kro gu.”

Matej Arčon je prišel volit ob 11. uri, seveda je bil optimističen. Potrdil je, da je v primerjavi s prvim krogom bolj prepričan v zmago. “Da, razlika med prvim in drugim krogom je ta, da sem v prvi vrsti moral dobiti vero vase in v ta program, ki sem ga tudi predstavljal. To se je tudi odražalo na samih soočenjih in verjamem, da so tudi ljudje to začutili, da sem se predstavljal s programom, ki je konkreten, iz vedljiv in tudi hkrati uresničljiv,” je dejal po tem, ko je v volilno skrinjico odvrgel glasovnico.


Najbolj brano