Suša se je zavlekla tudi v december

Če lahko gre kaj narobe, bo narobe tudi šlo, je razširjena krilatica, ki se v zadnjem obdobju lepi na nogometaše Gorice. Poraz 0:1 v Krškem je še poglobil krizo Novogoričanov, ki bodo poskušali rešiti, kar se jeseni še rešiti da, v soboto doma s še eno prvoligaško ranjenko, Olimpijo.

Ankarančan Dalibor Volaš je novogoriško mrežo zatresel v dresih 
različnih slovenskih klubov; v soboto tudi v krškem. Foto: Andrej Petelinšek
Ankarančan Dalibor Volaš je novogoriško mrežo zatresel v dresih različnih slovenskih klubov; v soboto tudi v krškem. Foto: Andrej Petelinšek

KRŠKO > Sobotni obračun ekip, ki se soočata s poraznim nizom, je postregel s pričakovanim razvojem dogodkov. Oboji so bili v tekmovalnem krču, Novogoričani pa so povlekli krajšo. Priložnosti za ugodnejši razplet, nemara celo zmago, pa so zamudili v prvem polčasu. Andrija Filippović se pred domačimi vrati ni proslavil, strelska suša hrvaškega napadalca, ki je za povrh zaradi rdečega kartona izpustil tri prvenstvene tekme, pa sovpada s točkovnim primanjkljajem.

Tudi raven predstav Andreja Kotnika in Osujija Amarachija je v zadnjem mesecu padla, čeprav sta prav omenjena nogometaša izpeljala akcijo, v kateri si je Filipović v 27. minuti zapletel izhodišče za zaključni strel. Dobrih deset minut kasneje se je hrvaški napadalec precej bolje znašel, a je bil diagonalni strel ob nemočnem Marku Zalokarju za las nenatančen. Ko so nizali pozitivne izide v prvem delu jeseni, so Novogoričani tovrstne priložnosti kronali z zadetkom, tudi ko z igrami niso navduševali. Predstava v Krškem je bila prav tako daleč od blesteče, čeprav je bila celostna podoba vsaj v prvem polčasu spodbudnejša kot denimo doma z Aluminijem. Pogrešati pa je bilo nekaj več podjetnosti na polovici tekmeca, ki je bil bržkone tudi pod vtisom trenerskih rošad in porcije prejetih zadetkov na zadnjih treh dvobojih še bolj zadržan in preudaren.

Krško : Gorica 1:0 (0:0)

Stadion Matije Gubca, gledalcev 300 sodnik Obrenović (Ljubljana). Strelec - 1:0 Volaš (89).

Krško: Zalokar, Perić, Zakrajšek, Brekalo (od 53. Kulinitš), Volarič, Srečković (od 72. Kovačič), Da Silva, Kordić, Ristovski (od 77. Sokler), Volaš, Vukušić. Trener:

Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Curk, Grudina, Kolenc (od 83. Humar), Osuji, Kotnik, Gulič (od 84. Džuzdanović), Filipović. Trener: Radovan Karanović.

Rumeni kartoni: Vukušić, Zakrajšek, Da Silva, Perić, Kovačič; Lipušček, Filipović, Osuji.

Slika dvoboja se tudi v nadaljevanju ni bistveno spremenila. Razburljivi trenutki so bili skopo odmerjeni. V prvem polčasu sta bila dva v domačem kazenskem prostoru, v drugem pa je gledalce dvakrat dvignilo na noge dogajanje pred novogoriškimi vrati. Grega Sorčan je z imenitno obrambo v 68. minuti preprečil veselje Anteju Vukušiću, zato pa je bil po kotu v končnici tekme nemočen ob strelu Daliborja Volaša. Prijemi Uroša Celcerja niso zalegli, večkratni novogoriški krvnik je gostiteljem prinesel zlata vredno zmago, na katero Novogoričani čakajo zdaj že celo večnost.

“Tudi v zadnje pol ure smo imeli žogo več časa v posesti, a smo bili premalo konkretni v napadalni polovici. Priložnosti so se ponujale. Krškemu smo pustili malo prostora, a smo na žalost prejeli zadetek iz prekinitve. Takšen je pač nogomet. Zdaj nam gre vse narobe,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič.


Najbolj brano