Med Popovičem in Bržanom le 12 glasov razlike, manjkajo še glasovi po pošti

Na volitvah v Kopru bo šlo za las. Po podatkih občinske volilne komisije je namreč razlika med Alešem Bržanom in Borisom Popovičem le 12 glasov v prid Bržanu, potem ko so prešteli še glasove s predčasnega glasovanja. V torek ob 12. uri bodo prišteli glasove, prejete po pošti, in očitno bodo šele ti določili, kdo bo vodil Koper prihodnja štiri leta.

LJUBLJANA > Vse od začetka štetja glasov ob 19. uri je bilo v Kopru napeto, razlika v odstotkih podpore enemu in drugemu kandidatu pa tesna. Dosedanji dolgoletni župan Boris Popovič je sicer že priznal poraz in dejal, da naj bi ga Bržan premagal za 70 glasov.

Po podatkih, objavljenih na spletnih straneh ministrstva za javno upravo, ki pa se od 22. ure dalje ne osvežujejo več, naj bi sicer Aleš Bržan dobil 52,29 odstotka oz. 13.116 glasov, Popovič pa 47,71 odstotka oz. 11.968 glasov volivcev.

Na koprski občinski volilni komisiji pa so pojasnili, da so prešteli tudi glasovnice s predčasnega glasovanja in Bržanova prednost se je pri tem znižala na pičlih 12 glasov.

Odločilni bodo tako glasovi, ki so prišli po pošti. Teh naj bi bilo skupaj 50, tako da se lahko končni izid spremeni tudi še v prid Popoviču.


Najbolj brano