Župan je postal Danilo Markočič

Danilo Markočič je zmagovalec županskih volitev v Izoli. S 3350 prejetimi glasovi je premagal Evgenija Komljanca, za katerega je glasovalo 2153 volilcev. Na volišča je odšlo 41,46 odstotka Izolank in Izolanov.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > V volilnem taboru zmagovalca volitev Danila Markočiča je vladalo ne veselo, temveč ekstatično vzdušje. Podatki, ki jih je prejemal neposredno z izolskih volišč, niso puščali niti najmanjšega dvoma, kdo je prepričljivi zmagovalec izolskih županskih volitev. Na prav vseh 15 izolskih voliščih je Markočič vknjižil zmago. Medtem ko je odpiral šampanjec, mu je čestital tudi poraženec drugega kroga Evgenij Komljanec ter mu obljubil zmagovalno steklenico viskija.

“Sem človek dialoga, iščem kompromise in naš skupni cilj je, da Izolo premaknemo na boljšo pot,” je po preštetih glasovih dejal Danilo Markočič. “Jutri je nov dan. Čaka nas obilo trdega dela, da Izolo spet popeljemo med jadranske gazele.”

Leta 1956 rojeni Izolan je magister turizma z dolgoletnimi političnimi izkušnjami. Nabiral si jih je kot vodja kabineta pri nekdanji županji Bredi Pečan, bil je tajnik KS Izola - staro mesto in direktor Turističnega združenja Izola, bil pa je tudi šef kabineta na ministrstvu za kulturo.

Na naše vprašanje, ali so strahovi protikandidata in dela volilcev upravičeni in bo dovolil gradnjo velikih hotelov ob izolski obali, pravi: “Karkoli bomo delali, bomo vse odločitve uskladili s prostorskim načrtom, ki je v pripravi ter v dogovoru z občani in potencialnimi investitorji. Te naložbe naj koristijo tako investitorjem kot občanom.”

V taboru Evgenija Komljanca zbrani podporniki niso skrivali žalostnih obrazov. “Ves čas sem vedel, da bo drugi krog zelo težak. Izolani so se odločili, da bo Danilo župan. Življenje gre naprej,” je poraz komentiral Komljanec, ki dodaja, da je gibanje Ponosni na Izolo staro komaj devet mesecev in še nima stabilnega kroga volilcev. “Že februarja sem rekel, da je Markočič najbolj resen protikandidat. Sodelavci mi niso verjeli, a politiko poznam toliko, da se niti tokrat nisem zmotil.”


Najbolj brano