Obračun starih znancev

Po prepričljivi zmagi v derbiju proti škofjeloški Trati čaka vodilno Skalo iz Sežane v 5. krogu balinarske superlige danes zahtevno gostovanje pri Hrastu. V boju za trenutno četrto mesto pa se bosta pomerila Aikea Antena in Krim.

Balinarje  Agrochem Hrasta čaka danes dvoboj s številnimi nekdanjimi soigralci iz Sežane. Foto: Simon Maljevac
Balinarje Agrochem Hrasta čaka danes dvoboj s številnimi nekdanjimi soigralci iz Sežane. Foto: Simon Maljevac

KOPER >Trenutno stanje na superligaški lestvici napoveduje zelo zanimiv boj, tako za sam vrh lestvice kot za mesta na zaključnem turnirju najboljše četverice. Prvo mesto trenutno zasedajo Sežanci, ki so z zmago proti serijskim prvakom iz Škofje Loke potrdili visoke ambicije. Vodilni položaj bodo skušali obdržati z zmago na gostovanju v Novi Gorici, kjer jih bo danes popoldne gostil Agrochem Hrast. Za Kobjeglavci je neuspešen četrti krog, v katerem so v domači dvorani morali priznati premoč Zabičam. Zato bi bilo slavje v lokalnem derbiju pravi obliž na njihove rane, z dvema točkama pa bi se pomaknili proti želenemu četrtemu mestu. Še v prejšnji sezoni so v Novi Gorici domovali letošnji glavni aduti Skale Gašper in Matija Povh, Peter Ravbar ter Klemen Sosič. Posledično se Hrast ne more pretirano zanašati na prednost domačega terena, za nameček pa med tekmeca praktično ni nobenih neznank. V domačem moštvu je zaenkrat v pravi formi zgolj Marko Švara. Za sobotni uspeh bodo morali večji delež primakniti vsaj še Erik in Mitja Petrič ter Žan Kocina.

Spopad sosedov bo gostila tudi balinarska dvorana Rešta v Pivki, kjer bodo zadnjeuvrščeni Košanci skušali zamešati štrene Zabičam. Sodeč po doslej prikazanem so veliki favoriti gostje, ki imajo precej širši nabor kakovostnih igralcev, zato lahko postavo prilagodijo trenutnemu rezultatu na tekmi. Domačini bodo stavili na ekipni duh ter zelo solidno formo Andreja Kastelica, ki je tako kot prvi “brzinc” Zabič, David Šircelj, zaenkrat še neporažen v tej disciplini.

8

točk ima na lestvici Skala

3

točke ima na lestvici Agrochem Hrast

Še najbolj izenačeno bo verjetno na Belem Križu, kjer bi Portorožani z zmago v medsebojnem obračunu na lestvici preskočili Ljubljančane, medtem ko bodo skušali Postojnčani v Škofji Loki pustiti čim boljši vtis.


Najbolj brano