Markovičeva do naslova

Na prireditvi Plezalni dnevi Kranja je nastopilo 200 plezalcev, ki so merili moči za naslove državnih prvakov v petih starostnih skupinah in v dveh disciplinah - težavnostnem in balvanskem plezanju.

Mina Markovič  je spet v vrhunski formi. Foto: STA
Mina Markovič je spet v vrhunski formi. Foto: STA

KRANJ > Iz Gorenjske so se z vidnimi uvrstitvami in odličji vrnili tudi nekateri primorski predstavniki. Med kadetinjami je v finalu balvanskega plezanja slavila Petra Glušič (AK Ravne), druga in tretja sta bila primorska predstavnika Lučka Rakovec (ŠD Proteus) in Ema Stopar (ŠPK Plus). Tekma je bila tudi zaključek državnega prvenstva, v katerem je v skupni razvrstitvi pri kadetinjah zmagala Rakovčeva (ŠD Proteus), Stoparjeva je bila tretja (ŠPK Plus). Med kadeti je tretje mesto zasedel Havijer Lešnik (DEŠ).

Zmago med članicami v težavnostnem plezanju si je priplezala domačinka Mia Krampl (AO Kranj), tretje mesto sta si razdelili Tjaša Kalan (AO Kranj) in Mina Markovič (ŠPK Plus). Dekleta so po nastopu povedala, da so utrujena in da že težko pričakujejo zaključek državnega prvenstva in zaslužene počitek.

V finalu težavnostnega plezanja je med kadetinjami s svojim plezanjem navdušila in tudi zmagala primorska predstavnica Lučka Rakovec (ŠD Proteus), tretja pa je bila Ema Stopar (ŠPK Plus).

Plezalni dnevi Kranja so se končali z atraktivnim nastopom članov in članic na balvanih. Tekmovalci so iz sebe stisnili še zadnje atome moči in se spopadli vsak s štirimi različnimi smermi. Med šestimi finalistkami je najboljši rezultat s tremi osvojenimi vrhovi dosegla Mina Markovič (ŠPK Plus), drugo mesto je osvojila Julija Kruder (ŠPO Celje), tretje pa domačinka Mia Krampl (AO Kranj). Pri članicah pa je skupno zmago slavila Mina Markovič (ŠPK Plus). Markovičeva je na vojaškem svetovnem prvenstvu v Moskvi v športnem plezanju osvojila zlato odličje na uvodni tekmi v težavnosti.


Najbolj brano