San Simon Resort: novi lastnik, stari upravljalec

Hoteli Bernardin niso več lastniki San Simon resorta, a ga vseeno ne zapuščajo. Prodali so ga družbi, ki sta jo ustanovila Kad in Modra zavarovalnica, a so ga hkrati vzeli v najem in bodo še naprej upravljali z njim. Kupnine ne razkrivajo, po naših informacijah pa naj bi bila približno deset milijonov evrov.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Hoteli Bernardin so prodajni postopek pomembnega dela svojega premoženja pripeljali do cilja. Potem ko so zadnjo besedo rekle še banke upnice, ki so hotelirjem naložile prodajo, so San Simon Resort prodali družbi Hotelske nepremičnine, ki sta jo ustanovili Kapitalska družba (Kad) in Modra zavarovalnica. A izolski hoteli ne povsem zapuščajo družine Hotelov Bernardin. Ti so z novim lastnikom sklenili najemno pogodbo, tako da bodo s hoteli še naprej upravljali in tam opravljali gostinsko in hotelsko dejavnost. Zaposleni - približno 40 jih je - bodo ohranili delovna mesta pod okriljem družbe Hotelov Bernardin. Koliko bodo za najem odšteli novim lastnikom, ne razkrivajo.

Nov lastnik nepremičnin načrtuje pomembna vlaganja v razvoj obstoječe hotelske infrastrukture in druge razvojne projekte na območju San Simona resorta. V Modri zavarovalnici, ki upravlja pokojninske sklade, so že pred meseci povedali, da jih San Simon zanima zgolj kot naložba, dejavnost upravljanja pa bodo prepustili specialistom. “Članom pokojninskih skladov želimo dolgoročno zagotavljati primeren donos in s tem višjo dodatno pokojnino,” so tedaj izpostavili. Nepremičnine ocenjujejo kot zanimivo naložbeno priložnost in zanimivo alternativno obliko klasičnim naložbam pokojninskih skladov.

Hoteli Bernardin zaradi zahtev bank upnic po razdolževanju prodajajo tudi hotelski kompleks Salinera, v Strunjanu, za katerega so se tudi že zanimali kupci. Danes so povedali le, da prodajni postopek še ni končan.


Najbolj brano