Anketa: Popovič in Bržan povsem izenačena

Anketa, ki jo je za Dnevnik izvedla agencija Ninamedia, kaže, da sta v Kopru aktualni župan Boris Popovič in njegov izzivalec Aleš Bržan pred nedeljskim drugim krogom volitev povsem izenačena. Dobila sta enako število glasov, zgolj zaradi statistične obdelave podatkov pa so Bržanu izračunali 50,1 odstotka glasov, Popoviču pa 49,9 odstotka.

Anketa, ki jo je za Dnevnik izvedla agencija Ninamedia, kaže, da sta 
v Kopru aktualni župan Boris Popovič in njegov izzivalec Aleš 
Bržan pred nedeljskim drugim krogom volitev povsem izenačena.
Anketa, ki jo je za Dnevnik izvedla agencija Ninamedia, kaže, da sta v Kopru aktualni župan Boris Popovič in njegov izzivalec Aleš Bržan pred nedeljskim drugim krogom volitev povsem izenačena.  

KOPER > Anketa je še pokazala, da ima Popovič nekoliko več volivcev med ljudmi z osnovnošolsko, poklicno in srednješolsko izobrazbo, Bržana pa bi volilo več ljudi z visokošolsko in univerzitetno izobrazbo. Bržan ima tudi več mlajših volilcev v starostni skupini do 30 let, medtem ko ima Popovič več podpornikov v starostni skupini nad 60 let, ki so bolj disciplinirani volivci.

Približno enak odstotek glasov imata kandidata med volivci od 30 do 60 let, oba pa imata za sabo več volilcev kot volilk, saj med neopredeljenimi prevladujejo ženske.

Javnomnenjsko anketo je za Dnevnik v torek in sredo v občini Koper izvedla agencija Ninamedia. Zbiranje podatkov je potekalo v kombinaciji telefonskega in spletnega anketiranja. V predstavljenih podatkih so zajeti odgovori 358 anketiranih, ki so povedali, da se volitev nameravajo udeležiti oziroma so bili glede tega še neopredeljeni.

Popovič (Koper je naš/Slovenija za vedno) je v prvem krogu dobil 44,58 odstotka glasov, Bržan (Lista Aleša Bržana) pa 30,44 odstotka. Volilna udeležba je z 58 odstotki presegla državno povprečje.


Najbolj brano