Italijanska renesansa v ligi prvakov

Po drevišnjih in jutrišnjih obračunih 5. kroga skupinskega dela nogometne lige prvakov (LP) je gotovo, da bo, ob Barceloni, seznam udeležencev osmine finala bistveno daljši.

Vratar Interja Samir Handanović bo imel tudi jutri precej dela s 
Harryjem Kanom in soigralci iz Tottenhama (v belem)
Vratar Interja Samir Handanović bo imel tudi jutri precej dela s Harryjem Kanom in soigralci iz Tottenhama (v belem)  

Španski prvaki bodo jutri na gostovanju pri PSV Eindhovnu potrjevali prvo mesto v skupini B. V boju za napredovanje dobro kaže tudi Interju, ki si lahko privošči celo poraz na Wembleyju proti razigranemu Tottenhamu. Milančani pa se verjetno ne želijo igrati z ognjem, kot so se že nekajkrat v letošnji sezoni. Na srečo modro-črnih privržencev se niso opekli. Že remi Samirju Handanoviću in soigralcem krog pred koncem skupinskega dela zagotavlja drugo mesto, a za izpolnitev cilja se bodo morali potruditi.

Po videnem na prvenstvenem dvoboju Tottenhama z mestnim tekmecem Chelseajem bodo potrebovali tudi kanček sreče in vratarski večer slovenskega čuvaja mreže. Igrivost in odprtost proti Harryju Kanu, Deleju Alliju, Cristianu Eriksnu in Heung Min Sonu, ki se lahko razletijo po igrišču, ne prideta v poštev. Za Luciana Spallettija bo bolje, če se bo zanesel na preverjeno taktiko. Mauricio Pochettino pri Tottenhamu namreč premore nemara najbolj raznovrstni napadalni potencial v Evropi. Zdaj, ko se je znebil težav s poškodbami, je trepet za tekmece.

Ni Ronalda, ni golov, bi lahko povzeli tegobe Reala iz Madrida. V španskem prvenstvu tudi z novim trenerjem Santiagom Solarijem trpijo zlasti na gostovanjih, mali Eibar jih je odpihnil s 3:0. Še dobro, da so branilci lovorike v ligi prvakov v udobnem položaju. Drevi jih v gosteh proti Romi, ki ji v italijanskem prvenstvu prav tako ne cvetijo rožice, čaka obračun za prvo mesto v skupini G. Moskovski CSKA Jake Bijola bo potrjeval tretje mesto in pomlad v izločilnih dvobojih evropske lige doma z Viktorio iz Plzna.

Derbi kroga bo jutri na Parku Princev, kjer se bosta v dvoboju najbolj izenačene skupine C pomerila Paris Saint-Germain (5 točk) in Liverpool (6). Poraz je za oba tekmeca prepovedan. PSG bi lahko pred zadnjim krogom ostal brez teoretičnih možnost za uvrstitev v izločilne boje; ti bi se ob domači zmagi nad Crveno zvezdo (4) nasmihali Napoliju (6). Po po poldrugem desetletju bi se lahko zgodilo, da bo imela Italija kar štiri predstavnike v osmini finala in bila najuspešnejša država po skupinskem delu LP.

Juventus, ki je doma izgubil z Manchester Unitedom, bi lahko na nocojšnji domači tekmi z Valencio stvari spet postavil na svoje mesto. Zmaga Špancev pa bi precej zapletla položaj v skupini H. V skupini A bosta Atletico Madrid Jana Oblaka in Borussia Dortmund v h dvobojih z Monacom in Bruggesom odločala, katera ekipa bo v osmino finala napredovala s prvega ali drugega mesta.


Najbolj brano