Maribor padel v Kanalu

V prvi moški odbojkarski ligi je na derbiju vrha v Kanalu Salonit gladko premagal favorite iz Maribora in napredoval na tretje mesto. V ženski eliti se je zmage veselila Luka Koper. Vodilne Novogoričanke so z Mariborčankami igrale še po oddaji naših besedil v tisk. V drugi ligi ostajajo na vrhu fantje iz Prvačine.

V odločilnih trenutkih je za Salonit točke dosegal Fran Peterlin. Foto: Igor Mušič
V odločilnih trenutkih je za Salonit točke dosegal Fran Peterlin. Foto: Igor Mušič

Prva DOL moški

Salonit : Maribor 3:0

Športna dvorana Kanal, gledalcev 250 sodnika Tomec (Nm) in Jovanović (Komenda); po nizih 18, 25, 19.

Salonit Anhovo: Kuburović 4, Česnik 2, Šarić (libero, 1 napaka), Karnel 1, Basaneže 7, Kavčič 2, Čabarkapa 8, Peterlin 16, Tomić 7, Vrtovec 4. Trener: Igor Šimunčić.

Odbojkarji na mivki razkrili cilje

Prihodnji četrtek se bo v Ljubljani s kvalifikacijami začel turnir svetovne serije v odbojki na mivki, FIVB Beach Volleyball World Tour, na katerem se bo predstavilo devet slovenskih dvojic. Pri moških najvišje merita Danijel Pokeršnik in Gašper Plahutnik, pri dekletih bosta kot naša najvišje postavljena dvojica igrali Ana Skarlovnik in Nina Lovšin. Visoke cilje imata tudi Nina Zdešar in Katarina Bulc. Ljubljana bo med 29. novembrom in 2. decembrom gostila prvi turnir svetovne serije v odbojki na mivki v dvorani. Potem ko se je svetovna odbojkarska karavana poleti pri nas ustavila prvič doslej, bomo vrhunske odbojkarje in odbojkarice na mivki lahko še enkrat videli na delu, v boj za visoka mesta pa se podaja devet slovenskih parov.

Kanal Odbojkarji Salonita so z odlično igro po uri in pol razorožili Mariborčane, ki so doslej izgubili le s prvakom ACH Volleyjem. Za uspeh cementarji niso bili nagrajeni le s svojimi točkami, temveč tudi z velikim spodrsljajem tretje ekipe prvenstva, kamniškega Calcita, ki je ostal praznih rok pri zadnji ekipi v ligi - Črnučah. Takšen razplet je Kanalce dvignil na tretje mesto na lestvici.

Domačini so že v prvem nizu v standardni prvi postavi z dobrim servisom ter sodelovanjem bloka in obrambe prevzeli pobudo. Številne mariborske žoge so zlahka ubranili in dosegali točke v protinapadih, niz pa je z uspešnih blokom zmagovito zaključil Gregor Basaneže.

V drugem nizu so gostje na čelu z reprezentantom Rokom Možičem pokazali zobe. Tokrat so oni z dobrim servisom upočasnili cementarje in v napadih nabirali točke. Domačini v ofenzivnem delu igre dolgo niso našli prave rešitve. Trener Igor Šimunčić je nato poslal organizatorja igre Strahinjo Kuburovića in napadalca Matica Vrtovca na klop, priložnost pa sta dobila Irenej Karnel in Dalibor Tomić. Salonit je postal zanesljivejši v obrambi, boljši na servisu in hitrejši v igri. Zaostanek se je počasi manjšal. Ko je Tomić izpeljal napad za 22:23, je zasvetila luč upanja, a so si prvo zaključno žogo vendarle priborili gostje. Primorci so se ubranili, Salonitov Fran Peterlin pa je prvič v nizu poskrbel za izenačenje na 24:24. Štajerci so nato po zaslugi Možiča imeli še drugo zaključno žogo, a se je Salonit spet ubranil, odgovornost v napadu pa je prevzel Peterlin in priboril domačim vodstvo v nizih z 2:0.

Spremenjena Salonitova zasedba je še uspešneje odigrala tretji niz, v katerem je glavnima blokerjema Gregorju Basanežeju in Urbanu Česniku uspešno pomagal tudi mladi Jakob Kavčič. Domačini so bili zelo natančni, Mariborčani pa so začeli delati napake in so nato tekmo gladko izgubili.

“Kritični trenutek je bil v drugem nizu, ko smo zaostajali s 13:19 in sem vzel minuto odmora. Menjave so bile v nadaljevanju uspešne, fantom pa sem že na odmoru povedal, da smo problem mi oziroma naša nestabilna igra in da bo tekmec z mlajšimi igralci, kot so naši, ob stopnjevanju našega pritiska v končnici začel delati napake. Ob naši kasnejši zbrani igri se je to tudi zgodilo. Danes smo obenem dokazali, da imamo dobro uigrane kombinacije z različnimi rotacijami, v kateri redno igra enajst odbojkarjev,” je po tekmi misli strnil kanalski trener Igor Šimunčić

Prva DOL ženske

Ljutomer : Luka Koper 0:3

Dvorana Ljutomer, gledalcev 200 sodnika: Tovornik in Suljkanović (oba Mb); po nizih -19, -13, -21.

Luka Koper: Đukić, Raić 7, Isanović 19, Kušar, Letnik 4, Dodič 8, Haupt, Simčić (libero, 0 napak), Jovič 4, Pešić 4. Trener : Dragan Grmača.

Ljutomer Luka Koper je v dvorani najslabše ekipe v ligi naredila to, kar je morala. Dvoma o zmagi gostij ni bilo niti za trenutek, Štajerke pa nikakor niso mogle ustaviti tokrat prve koprske napadalke, reprezentantke Bosne in Hercegovine Iman Isanović, ki je dosegla 19 točk.STA, IM

Ankaran Hrvatini : Calcit 0:3

Dvorana OŠ A. Ukmar, gledalcev 80 sodnika Novak (Dvor) in Hodžić (Kp); po nizih: -13, -15, -16.

Ankaran Hrvatini: Krstić 5, Pangerc, Angelini 2, Medved (lilbero, 2 napaki), Pavič 5, Cerovac 1, Ćorić 9, Lovšin 1, Trobec 4, Barut. Trener: Sebastjan Mikša.

Koper Odbojkarice Calcita niso dovolile Ankarančankam presenečenja in ostajajo v prvenstvu neporažene. Primorsko barko sta z velikim deležem pomagali potopiti Koprčanki v kamniški ekipi - Sara Valenčič s 17 (igralka tekme) in Tina Kaker z enajstimi točkami. Svoje je dodala še novogoriška organizatorka igre Gorenjk Špela Marušič (1). Gostje so bistveno bolje servirale (12 asov) od tekmic, ki so po težavah s sprejemom zelo težko prebijale Calcitov blok, favoritinje pa so počasi vrnjene žoge v nasprotnih napadih hitro realizirale.


Najbolj brano