Najboljša ideja so fotovoltaični strešniki

S podelitvijo nagrad v protokolarni dvorani sv. Frančiška Asiškega se je v Kopru zaključil natečaj Podjetna Primorska 2018. Za najboljšega med izkušenimi so razglasili Stefana Destefana in Mateja Miško z idejo o fotovoltaičnih strešnikih, v kategoriji začetnikov pa Tino Kraljič z unikatnimi umetninami Rivalmit.

 Foto: Eva Branc
Foto: Eva Branc

KOPER > “Letošnji natečaj ocenjujem kot eno najboljših edicij, odkar vodim inkubator. Videli smo izjemen napredek pri inovativnosti projektov, sami angažiranosti prijaviteljev in na koncu tudi predstavitvah,” je komentiral Dorjan Maršič, direktor Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske, ki Podjetno Primorsko pripravlja že dvanajst let. Z natečajem želijo spodbujati podjetniško miselnost in ustanavljanje novih tržno naravnanih podjetij ter spodbujati pretok znanja z Univerze v gospodarstvo.

Poleg Destefana in Miška (kategorija Start-up Accelerator Navigator) ter Tine Kraljič (Start-up Optimist) so organizatorji v kategoriji Start-up Academic nagradili Niko Tomažič in Moniko Kršič za idejo o biorazgradljivem lončku iz tropin, na drugo mesto so postavili Gorana Tubića z aplikacijo Domači zabojček, na tretje pa se je uvrstila Jeri Lenardič z Jerino slaščičkarno.

Letos so prvič podelili tudi nagrado TOP Pitch (najboljša predstavitev podjetniške ideje pred investitorji). Nagrado so prejeli mladi vinarji Andrej Krmac, Matej Kralj in Domen Jogan, ki so predstavili ICP Istrski center penin.

V finale natečaja se je sicer od 30 prijavljenih ekip uspelo uvrstiti sedemnajstim. Tem je inkubator nudil možnosti za razvoj in izvedbo inovativnih podjetniških storitev in produktov. Z mentorskim programom, kjer so izpopolnjevali svojo poslovno idejo s številnimi delavnicami, so finalisti osvojili znanja, ki jim bodo pomagala pri prodoru na trg.


Najbolj brano