Z avtom zgrmel v globino in umrl v bolnišnici

Zdravniki in reševalci včeraj niso mogli več pomagati 64-letnemu vozniku iz Tolmina, ki je z avtom zgrmel s ceste od Čadrga proti Zadlazu. Avto se je po prevračanju ustavil 250 metrov pod cesto, hudo poškodovanega voznika pa so našli še 50 metrov pod vozilom, malo nad strugo Zadlaščice.

Gorski reševalci in gasilci so hudo poškodovanega voznika namestili na nosila in ga nato  z vrvno tehniko po strmem pobočju 
prenesli do ceste.  Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin
Gorski reševalci in gasilci so hudo poškodovanega voznika namestili na nosila in ga nato z vrvno tehniko po strmem pobočju prenesli do ceste.  Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin

ZADLAZ > Nesreča se je zgodila med vožnjo po klancu navzdol proti vasi Zadlaz. Policiste so o tem obvestili nekaj minut pred 11. uro. Ugotovili so, da je 64-letni voznik s svojim meganom med vožnjo zapeljal desno s ceste, ki tam ni zavarovana z ograjo. Vozilo je obstalo 250 metrov pod eno od stanovanjskih hiš v Zadlazu, z bokom se je naslonilo na drevo.

Ko so reševalci prišli do vozila, voznika ni bilo v njem. Očitno ga je med prevračanjem vrglo iz avta. Našli so ga približno 50 metrov niže od vozila, malo nad strugo potoka Zadlaščica. Bil je v nezavesti in hudo poškodovan.

Na prizorišče hude nesreče so poleg tolminskih policistov prihiteli gasilci in člani tolminske gorske reševalne službe, reševalci iz tolminskega zdravstvenega doma ter policisti gorske enote. Hudo poškodovanega voznika I. B., doma iz Tolmina, so na kraju nesreče oskrbeli reševalci in zdravnica tolminske ekipe nujne medicinske pomoči. Nato pa so ga gorski reševalci in gasilci na nosilih z vrvno tehniko prenesli do ceste.

Reševalci so ga nato z reševalnim vozilom odpeljali v šempetrsko bolnišnico, od koder pa so zgodaj popoldne sporočili, da 64-letnemu vozniku niso mogli več pomagati, je pojasnil tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik. Poškodbe so bile za Tolminca prehude. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na inštitutu za sodno medicino.

Policisti so včeraj okoliščine tragične nesreče še preiskovali, o njej so obvestili tudi novogoriško tožilstvo in preiskovalnega sodnika. Ceste so na območju severne Primorske letos terjale devet življenj.


Najbolj brano