Prenovljeni stadion v parku Brajda že uporabljajo

Pred kratkim so prenovljen atletsko nogometni stadion preizkusili z nogometno tekmo tretje slovenske lige, na kateri sta se pomerili domača članska ekipa in moštvo Fama Vipava.

 Foto: NK Tolmin
Foto: NK Tolmin

TOLMIN > Nogometaši so soglasno ugotovili, da je zelenica odlična. Ima vse potrebno za izvedbo tekem druge slovenske lige.

Novo atletsko stezo, s katero so nadomestili 40 let staro in vso raztrgano, so že uporabljali tudi učenci, vsaj dokler je vreme dovoljevalo. Milijon evrov vredna prenova, v okviru katere so zamenjali tudi infrastrukturo pod stezo in uredili drenažo, električno napeljavo in vse ostalo, je zaključena, uradno odprtje pa načrtujejo spomladi z atletskim mitingom.

Atletska steza ima šest stez, na ravnini pa osem za tek na sto metrov. Poleg tega so na stadionu vsa tekmovališča, tudi za met kopja, krogle, diska, za skok v višino in skok ob palici. Tekmovališče za skok v daljavo so prestavili na notranjo stran steze.

S tem se naložbe v športnem parku Brajda ne zaključujejo. Celostna ureditev med drugim predvideva vkopan objekt na zahodni strani stadiona s tribunami.


Najbolj brano